Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Peter Kruse ny formand for Dansk Industris it-sikkerhedsudvalg / Se de nye ejendomsvurderinger på et kort / Styrelse på vej med 3D-model for danske byer

Peter Kruse ny formand for Dansk Industris it-sikkerhedsudvalg. Se de nye ejendomsvurderinger på et kort. Styrelse på vej med 3D-model for danske byer. Ny formand for Punktum.dks sikkerhedspanel.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

Peter Kruse ny formand for Dansk Industris it-sikkerhedsudvalg

Den kendte it-sikkerhedsmand Peter Kruse bliver ny formand for Dansk Industris it-sikkerhedsudvalg.

Han afløser den hidtidige formand, Coloplast-direktør Rene Rasmussen, meddeler han i et opslag på LinkedIn.

“De kommende år bliver udfordrende, og der er mange mål og krav der skal arbejdes hen imod. Her skal udvalget spille en central rolle. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet som formand,” meddeler Peter Kruse.

Udvalget består af 17 medlemmer - både CISO’er og it-sikkerhedsleverandører. De tæller blandt andet Microsofts sikkerheds-direktør Ole Kjeldsen, Accentures CISO Jesper Lund Hedegaard, Ørsteds CISO Frederik Jæger og Demants CISO Christian Lund.

Du kan se alle medlemmerne på listen her. Listen er i skrivende stund dog ikke opdateret.

Se de nye ejendomsvurderinger på et kort

Der skrives for tiden meget om de nye ejendomsvurderinger, som skattevæsenets nye ejendomsvurderings-system er begyndt at udarbejde.

Der er mange tal i spil i spil, da der udarbejdes vurderinger for hver enkelt ejendom.

Skal du have det fulde overblik, har boliga.dk sammen med Septima udarbejdet er samlet kort, hvor du på et Danmarkskort kan få overblikket over vurderinger på adresser i dit lokalområde.

Du finder kortet her.

Styrelse på vej med 3D-model for danske byer

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur - SDFI - er på vej med en national standard for 3D-modellering af byer, som skal gøres tilgængelig for alle.

Styrelsen er nu nået så langt i arbejdet, at den inviterer til workshop, hvor den vil præsentere sin foreløbige prototype af modellen, som deltagerne kan kommentere og være med til at forbedre.

3D-bymodeller er baseret på offentlige data og indeholder typisk modeller af skove, broer, bygninger, terræn og lignende.

SDFI vil præsentere sin model i henholdsvis København 4. oktober og Aarhus 12. oktober.

Du kan læse mere hos Digitaliseringsstyrelsen her.

Ny formand for Punktum.dks sikkerhedspanel

Den tidligere topchef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, bliver ny formand for sikkerhedspanelet hos Punktum.dk, som indtil fornylig hed DK Hostmaster.

Det fem mand store sikkerhedspanels opgave er at rådgive Punktum.dk om sikkerhed på domæne-området.

”Thomas Lund-Sørensen er en dygtig og anerkendt ekspert inden for cybersikkerhed. Den ekspertise er jeg sikker på, at vi får rigtig meget gavn af i Punktum dk’s arbejde med at gøre den danske del af internettet mere sikker. Og det er jo faktisk vores første prioritet i vores arbejde,” meddeler direktør i Punktum.dk, Jakob Bring Truelsen.