Artikel top billede

(Foto: Apple TV+)

Så lander afslutningen på Hanks’ og Spielbergs’ krigstrilogi endelig

Der er lagt op til noget af et brag, når Tom Hanks og Steven Spielberg præsenterer deres tredje serie med 2. Verdenskrig i fokus – nemlig Masters of the Air.

Da den britiske premierminister Neville Chamberlain i september 1938 vendte hjem efter sit møde med ”Herr Hitler”, erklærede han, at deres aftale ville sikre fred i vor tid. Hvilket faldt i god jord i en nation, der havde rædslerne fra Første Verdenskrig i klar erindring.

Men den fredselskende Chamberlain var som bekendt en smule optimistisk.

Knap et år senere invaderede Nazityskland Polen og gav dermed startskud på den europæiske del af en krig, der kom til at hærge kloden i hidtil uset omfang og tage livet af omkring 60 millioner mennesker.

Det er samtidig en del af dén historie – nemlig luftkrigen over Europa – der er udgangspunktet for den kommende serie på Apple+, ”Masters of the Air” der har premiere 26. januar i det nye år.

Serien er baseret på Donald L. Millers bog af samme navn og følger en gruppe amerikanske piloter fra 100th Bomb Group – også kaldet Bloody Hundredth – der går på vingerne med ét mål: At ødelægge de sidste rester af Nazityskland.

I spidsen for producerholdet står Steven Spielberg og Tom Hanks, der nu for tredje gang slår sig sammen om at skildre dele af 2. Verdenskrig i serieformat.

Tidligere har de således stået bag ”Band of Brothers” og ”The Pacific”, der begge har haft stor succes.

Særligt Band of Brothers satte helt nye standarder og ligger – med en helt uhørt ranking på 9.4 – mere end 20 år efter sin premiere på en solid fjerdeplads over de højest vurderede serier på IMDb.

Band of Brothers følger "Easy"-kompaniet under 101st Airborne Division efter D-dagen i Europa.

Derimod kaster ‘‘The Pacific”, som navnet antyder, et blik på de unge, amerikanske mænd der drog til Stillehavet for at gøre en ende på det japanske kejserriges erobringstogt.

Men nu er der altså en ny serie på vej, og gennem ni afsnit vil ”Masters of the Air” skildre skæbner under bombetogterne mod Det Tredje Rige.

Alt er imidlertid ikke helt, som det plejer. For hvor HBO havde finansieret de to første serier, står Apple TV+ bag nyeste skud på stammen, så det er så rimeligvis også her, at man ville kunne streame serien om de modige flyboys fra 26. januar.