Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Iværksættere: Regeringen gør ikke nok

Dansk Iværksætter Forening giver kun et syvtal for regeringens indsats på iværksætter-området. De flotte ord er fine, men iværksætterne mangler bedre redskaber for at skabe vækst. De vil have flere bedre netværk og mindre administration.

VK-regeringen snakker gerne om innovation, men den gør ikke nok ved det.

Så kontant er dommen fra medlemmerne af Dansk Iværksætter Forening i en ny undersøgelse, der har udmøntet sig i et stort 30-punkts principprogram for det gode iværksætteri.

De danske iværksættere er temmelig utilfredse med mængden af luftig retorik i tænketanke, udvalg og kommissioner, for de mange gode intentioner kan ikke mærkes i iværksætternes hverdag.

Den reelle indsats fra regeringen bliver bedømt til et syvtal af medlemmerne.

Kan ikke mærkes
- Iværksætterne er glade for, at regeringen prioriterer dem, men de kan ikke mærke det i hverdagen. Højteknologifonden og alle udvalgene er gode initiativer, men det har ikke en umiddelbar værdi for medlemmerne, siger Nicolai Seest, formand i Dansk Iværksætter Forening til Computerworld Online.

Danske iværksættere oplever simpelthen for mange benspænd i form af bureaukrati og manglende støtte.

- Vi har brug for at politikerne sætter sig ind i, hvad det vil sige at være iværksætter, uddyber han.

Derfor har Dansk Iværksætter Forening ridset hele 30 punkter op, der skal gøre det nemmere at være iværksætter.

Støttekroner hvor det gavner
Det gælder først og fremmest om at få fordelt støttepengene til innovation, bremse besværlig administration og styrke de tværfaglige netværk.

- Det er netop vores pointe, at der er mange små tandhjul, der skal ændres. Vi åbner for at tage de store principielle debatter som skal til, hvis vi skal have et innovationssamfund, siger Nicolai Seest.

Det er ifølge foreningen afgørende at få større opbakning til iværksætterkulturen.

Mange danskere kunne godt tænke sig at være selvstændige, men det er et fåtal der gør noget ved drømmene. Derfor gælder det om at sætte ind tidligere.

- Vi skal ikke bare have iværksætteri på skoleskemaet, men også få justeret den læringskultur, der gør at folk er bange for at fejle, mener Nicolai Seest.

Rengøring er ikke sexet

Der bliver snakket utroligt meget om iværksætteri, men sjældent af dem, der sidder begravet i at få en idé eller en ny virksomhed til at svæve.

- Politikere har en tendens til at kigge på de brancher, de synes er sexede i stedet for de ting, som vi faktisk er gode til. Danmark er blandt verdens bedste til forretningsprocesser som at organisere, designe og markedsføre. En it-virksomhed eller et rengøringsfirma kan sagtens være innovativ og skabe vækst, forklarer Nicolai Seest.

Han ser medlemmernes kritik og de nye principper som en åben invitation til at tage luften ud af de store armbevægelser og skabe konkrete forbedringer.

- Det her er en ønskeliste. Vi vil gerne involveres i arbejdet, for der er masser af spørgsmål, vi kan stille. Har bankerne og det offentlige de rigtige kompetencer og værktøjer til at hjælpe iværksættere, spørger Nicolai Seest.

Relevant link

Dansk Iværksætter Forenings 30-punkts liste (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere