Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Unsplash / David Grandmougin)

Apple halter bagefter i det store AI-ræs: På vej med kæmpemæssig milliard-investering

Et nyt AI-team hos Apple skal sikre, at selskabet ikke bliver hægtet helt af i det store kunstig intelligens-kapløb. Teamet, der mener at have et årligt budget på syv milliarder kroner, kan allerede til næste år være klar med en ny og smartere udgave af Siri.

ChatGPT’s succes kom bag på store del af it-branchen.

Men hvor Google og Microsoft har svaret igen med deres løsninger baseret på generativ kunstig intelligens, så befinder Apple sig stadigvæk på bagkant.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg har der også internt i Apple bredt sig en erkendelse af, at selskabet har overset et kæmpemæssigt teknologisk nybrud.

“Der er en del frygt internt om det her emne, og internt bliver det set som en fejl,” siger en person med viden om emnet til Bloombergs PowerOn-nyhedsbrev.

Nyt team med milliarder i ryggen

I forsøget på at indhente konkurrenterne har Apple dog samlet et team, der leder af Apple chef kunstig intelligens John Giannandrea og software-chef Craig Frederighi.

Det forventes at teamet i den kommende tid vil investere i omegnen af syv milliarder kroner årligt på området.

Planen er ifølge Bloomberg, at selskabet skal udvikle en ny version af Siri, der muligvis allerede vil være klar til lancering i næste år.

Bloomberg oplyser dog også, at der er stadigvæk er bekymringer i forhold til implementeringen af teknologien.

Især når det gælder en brede implementering på tværs af Apples produktlinjer.

Eksempelvis arbejder Apple i øjeblikket på implementere løsninger baseret på generativ intelligens i udviklingsværktøjer Xcode, hvor vi ville kunne fungere på samme måde som Copilot i Microsofts Github.

Apple har allerede udviklet sin egen sprogmodel, der har fået navnet Ajax og i øjeblikket bliver anvendt i en chatbot, der under navnet ‘Apple GPT,’ bliver testet internt i selskabet.