Artikel top billede

Apple nægter at opgive Lightning-stikket: Her er selskabets nye lightning-baserede tilbehør

Selvom Lightning-stikket så småt er udfaset i Apples-produkter, udgiver selskabet nu nyt tilbehør med det aldrende stik.

Da Apple i september måned viste sin nye iPhone-kollektion frem, synes fremtiden at se sort ud for selskabets eget Lightning-stik.

Den fine, men efterhånden outdatede, kabelstandard synes endegyldigt at være på vej ud, da selskabets familie af iPhone 15 telefoner samt nyeste Airpods, nu vragede Apple-kablet til fordel for den bredt tilgængelige USB-C standard.

Efter ugens Mac-event fra selskabet, synes Apple dog ikke helt indstillet på at opgive den 10 år gamle kabel-standard.

Den nye Lightning kollektion

Sammen med præsentationen af Apples spritnye iMac løftede selskabet samtidig sløret for en stribe dedikerede tastaturer og mus i matchende farver som alle blev født med Apples udgående kabelstandard.

Når man samtidig sammenholder det med, at netop tastaturer og mus er udstyr, der typisk anvendes i mange år, før de udskiftes eller opdateres, er der altså udsigt til, at Lightning-stikket forbliver iblandt os i mange år endnu.

Som iMac-bruger vil man altså skulle jonglere med Lightning-stikket lidt endnu.

Listen over aktuelle Apple-produkter, der fortsat anvender Lightning svinder dog stadigt ind og tæller nu:

  • Apple Magic Mouse
  • Apple Magic Trackpad
  • Apple Magic Keyboard (med og uden Touch-ID)
  • Apple Airpods Max
Apples skifte væk fra Lightning-stikket kom efter at der på EU-plan er blevet indført krav om, at småt elektronik, heriblandt smartphones, skal udstyres med USB-C port fremfor proprietære standarder.

Tilbehør som tastatur og mus er dog ikke omfattet af EU’s forbud før udgangen af 2024.