DMdata tavs som en østers efter fremgang

DMdata, der blev overtaget af IBM sidste år, fik vækst i både omsætning og overskud i 2004. Trods fremgangen klapper selskabets ledelse i som en østers, når det drejer sig om, hvordan fremgangen er landet. "Vi kommenterer ikke lokale regnskabstal," lyder beskeden fra det tilknappede selskab.

Overskuddet i DMdata er vokset fra 96 til 138 millioner kroner, og omsætningen er steget med godt 200 millioner.

Hvad der ligger bag de pæne tal, og planerne for forretningen i indeværende år, er det ikke muligt at få at vide efter, at IBM har overtaget selskabet.

Direktør Ole Hamann, der overtager posten som administrerende direktør om en uges tid, når administrerende direktør Flemming L. Jensen går til PBS, vil nemlig ikke sige noget.

Han vil ikke engang sige, at han ikke vil sige noget. Det må IBM's pressechef Rikke Ploug Niemann gøre på hans vegne.

Kan jeg ikke kommentere
? Vi kan ikke kommentere på lokale regnskabstal, forklarer pressechefen.
DMdata A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning2.062,81.797,6
Bruttofortjeneste917,2718,3
Resultat før skat 190,7138,5
Resultat137,595,8
Egenkapital433,7327,5
Antal ansatte1.301910


Sidste år fortalte DMdatas administrerende direktør, Flemming L. Jensen, om, at selskabet overvejede at etablere sig i Tyskland, og at DMdata ikke var så udsat for konjunktursvingninger, fordi outsourcing af drift ofte er baseret på længerevarende aftaler.

Selv forklarer DMdata i sin regnskabsmeddelelse, at selskabets "forretningsområder omfatter drift af mainframe- og serverbaserede systemer, etablering og drift af netværk og sikkerhedskoncepter."

Blandt de større aftaler er driftsopgaver for A.P. Møller-Mærsk og Danske Bank, der beløber sig til mere end seks milliarder kroner over en tiårig periode.

I 2005 forventer DMdata vækst i omsætningen og en "stabil resultatudvikling."Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.