Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Jonathan Kemper/Unsplash)

Microsoft lukkede for ansattes adgang til ChatGPT efter fejl under test

Microsoft måtte i en periode lukke for de ansattes adgang til ChatGPT. Oprindeligt blev det meldt ud, at årsagen til lukningen skyldtes cybersikkerhedsbekymringer, men senere lød det, at der var tale om en fejl.

Tech-giganten Microsoft, som ejer 49 procent af OpenAI, måtte torsdag lukke for sine ansattes adgang til ChatGPT, som OpenAI ellers står bag.

Det skete efter it-sikkerhedsmæssige bekymringer, lød det i første omgang.

“På grund af sikkerheds- og dataproblemer er en række AI-værktøjer ikke længere tilgængelige for medarbejdere at bruge,” meddelte Microsoft til de ansatte i en opdatering på et internt websted.

Det skriver CNBC.

Lukningen af chat-servicen var dog kortvarig.

“Selvom det er rigtigt, at Microsoft har investeret i OpenAI, og at ChatGPT har indbyggede sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre ukorrekt brug, er webstedet ikke desto mindre en ekstern tredjepartstjeneste,” skrev Microsoft i advarslen og fortsatte:

“Det betyder, at du skal udvise forsigtighed ved at bruge det på grund af risici for privatliv og sikkerhed. Dette gælder også for alle andre eksterne AI-tjenester, såsom Midjourney eller Replika.”

I en kommentar til CNBC oplyser Microsoft dog efterfølgende, at blokeringen skete som en fejl, der var resultat af en test af store sprogmodeller (LLM’er).

“Vi testede endepunktskontrolsystemer for LLM’er og tændte dem utilsigtet for alle medarbejdere,” skriver Microsoft til mediet og fortsætter:

“Vi genoprettede tjenesten kort efter, vi havde identificeret vores fejl. Som vi tidligere har sagt, opfordrer vi medarbejdere og kunder til at bruge tjenester som Bing Chat Enterprise og ChatGPT Enterprise, der kommer med højere niveauer af privatlivs- og sikkerhedsbeskyttelse.”

I sidste uge blev ChatGPT midlertidigt lukket af et DDoS-angreb. Den cyberkriminelle gruppe Anonymous Sudan tog ansvar for angrebet.