Artikel top billede

(Foto: Dima Solomin/Unsplash)

Meta opgiver sit ansvarlighedsteam til AI: Spredes for alle vinde

Facebook og Instagram-koncernens team til sikring af forsvarlig kunstig intelligens opløses efter fire år som enhed.

Metas team dedikeret til ansvarsfuld udvikling af kunstig intelligens, Responsible AI (RAI), opløses nu.

Det skriver netmediet The Information med afsæt i et internt notat, mediet har indsigt i.

Ifølge notatet vil den sociale mediegigants RAI-team opløses, mens dets ressourcer overføres til øvrige af selskabets AI-teams, heriblandt selskabets team for udvikling af generativ AI samt Metas AI infrastruktur.

Selskabet, som blandt andet står bag de sociale medie Facebook og Instagram har hidtil insisteret på, at det vil forpligte sig til at være ansvarlige i forbindelse med udviklingen af kunstig intelligens.

RAI teamet blev grundlagt i 2019 med det formål at identificere problemer med hvordan kunstig intelligens trænes, for blandt andet at assistere med moderation på selskabets sociale platforme. Tidligere har selskabets automatiserede systemer bidraget til, at forkerte oversættelser har ført til uretmæssige anholdelser, skriver netmediet The Verge.

På selskabets hjemmeside beskrives det, hvordan kunstig intelligens udvikles med udgangspunkt i fem søjler for ansvarlig udvikling: Privatliv og sikkerhed, Fairness og mangfoldighed, Robusthed og sikkerhed, Gennemsigtighed og kontrol samt Ansvarlighed og governance.

Af det interne notat fremgår det af selskabets kommunikationschef, Jon Carvill, at selskabet fortsat vil ’prioritere og investere i sikker og ansvarlig AI udvikling’ og at selskabet ’fortsat vil understøtte relevante initiativer på tværs af Meta til ansvarlig udvikling og brug af kunstig intelligens’.

Meta har ikke kommenteret på nyheden forud for udgivelsen.

Ifølge finansmediet Business Insider har Metas RAI været igennem en omfattende omstrukturering tidligere på året, som har reduceret enheden til ’en skal af et team’, lød det.