Artikel top billede

(Foto: Clint Patterson/Unsplash)

Microsoft klar med de to sidste opdateringer til Exchange Server 2019 – kommer efter endt support

Microsoft kommer med den sidste opdatering til Microsoft Exchange Server 2019 i 2024, selvom den pågældende version egentlig er gået ud af support på det tidspunkt. ”Dette kan være forvirrende,” lyder det fra Microsoft.

Microsoft har annonceret de to sidste kumulative opdateringer (CU) til Exchange Server 2019-versionen.

De to opdateringer kommer i 2024, selvom 2019-versionen ikke længere er i mainstream support på det tidspunkt.

”Der er kun to CU'er tilbage at frigive, og begge er kun til Exchange Server 2019: CU14 og CU15, også kendt som H1 2024 og H2 2024,” skriver Microsoft udviklerteam i en meddelelse.

Opdateringerne vil falde efter 9. januar 2024, hvor Exchange Server 2019 ellers udgår fra support.

”Når CU14 frigives i januar, vil det være efter den 9. januar, hvilket betyder, at vi nu leverer to CU'er efter afslutningen af ​​mainstream-support til Exchange 2019. Dette kan være forvirrende, og du undrer dig måske over, hvorfor vi frigiver CU'er for et produkt i udvidet support, når vi altid siger, at produkter i udvidet support ikke får CU'er.”

Udviklerteamet understreger dog, at der er flere nuancer i dette.

”Ved at bruge Exchange 2019 som et eksempel, slutter mainstream support den 9. januar 2024. Det er ikke deadline for frigivelse af CU'er. Den 9. januar 2024 er den sidste dato, du kan anmode om en fejlrettelse eller en Design Change Request (DCR) og få Exchange-teamet til at overveje det.”

”Vi accepterer anmodninger om fejlrettelser og DCR'er indtil den 9. januar. Efter denne dato vil vi kun overveje sikkerhedsrettelser. Alt, der er indgivet den 9. januar eller før, er fair game. Og vi har måske brug for lidt tid til at ordne det,” skriver teamet.

Derfor bliver Microsoft nødt til at frigive de sidste opdateringer efter endt understøttelse, lyder det.

Læs meldingen her.