Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Køber sig ind i Visma for syv milliarder kroner: Koncernen er nu 141 milliarder kroner værd

Visma-koncernen, som er kendt for levering af forretningssoftware, modtager nye investeringer, og får en værdi på 141 milliarder kroner.

Den norske Visma-koncern, som står bag en række selskaber, der leverer forretningssoftware, får nye internationale investorer i ejerkredsen med en investering, som værdisætter Visma til 19 milliarder euro – svarende til 141,6 milliarder danske kroner.

Handelen indebærer blandt andet, at 20 nye investorer køber sig ind i virksomheden for et samlet beløb på over én milliard euro – svarende til cirka syv milliarder kroner.

Blandt disse investorer er aktører som Altaroc, Jane Street og NYC Retirement System.

Dertil vil flere eksisterende aktionærer, inklusive majoritetsejer Hg, øge sine nettoinvesteringer i virksomheden.

"Vi er stolte over at modtage denne nye tillidserklæring fra Hg og andre ledende investorer i en transaktion, som bekræfter vores fantastiske udvikling og positive udsigter. Visma leverer de digitale værktøjer, som virksomheder har brug for at fungere effektivt, innovere og forblive konkurrencedygtige. Understøttet af en solid og kyndig aktionærbase, er vi perfekt positioneret til at fortsætte vores unikke vækstrejse,” siger Merete Hverven, koncernchef i Visma i en meddelelse.

Visma, som blandt andet satser på regnskabs- og ERP-løsninger til små og mellemstore virksomheder, har i dag mere 15.000 ansatte og har aktiviteter i 28 lande.

Koncernen er trådt ind i Frankrig, Tyskland, Portugal, Peru og Island de seneste to år.

“Vismas succes er et resultat af vores dygtige og engagerede medarbejderes fantastiske indsats. Med vores brancheførende investeringer i produktudvikling og AI-drevet automatisering af kritiske forretningsprocesser, er vi fortsat godt rustet til at fange den stærke vækst inden for digitale tjenester,” udtaler Hverven.

Fra majoritetsejeren Hg er der store forventninger til fremtiden.

"Visma vokser dobbelt så hurtigt nu, i forhold til da vi første gang investerede i virksomheden i 2006, til trods for at det nu er en 20 gange større virksomhed. Denne utrolige præstation er resultatet af investeringen i moderne SaaS-produkter for over ti år siden, drevet af en stærk innovationsevne og et lederteam i verdensklasse, ledet af Merete Hverven."

"Vi ønsker vores nye investorer velkommen og ser frem til næste kapitel i denne succeshistorie inden for europæisk teknologi”, udtaler Nic Humphries, seniorpartner i Hg i meddelelsen.