Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ikonisk hardware-brand aflives: Efter 30 år er det slut

Plextor var engang synonym med fart og kvalitet. Men nu er det slut.

Igennem flere årtier hed det sig, at hvis man skulle have et hurtigt og driftssikkert drev, gik man sjældent galt i byen med mærket Plextor.

Efter at have været kvalitetsstempel igennem næsten 30 år, ser brandet nu ud til at blive udfaset af de nuværende ejere, komponent-producenten Kioxia.

Netmediet Toms Hardware skriver, at Plextors hjemmesider GoPlextor.com og Plextor.com, nu begge er lukkede og i stedet henviser til et af Kioxias øvrige brands, SSSTC, som tilbyder lager-produkter som ssd-drev til enterprise og datacenter-brug.

Plextor, som blev stiftet i Japan i 1985 under navnet TEXEL, opnåede ikonisk status igennem 1990’erne og nullerne ved at blive førende indenfor fremstillingen af særligt CD-rom og DVD-drev.

Fra DVD til SSD specialist

I takt med skiftet væk fra fysiske drev, opnåede Plextor også anerkendelse indenfor det gryende marked for ssd-drev i samspil med effektive controllere fra Marvell.

Selskabets populære ’M1’, ’M2’ og ’M3’ ssd’er tilbød i starten af 10’erne hele fem års garanti – en sjældenhed dengang.

Plextor kom dog bag om dansen i takt med overgangen til PCI-e 4.0 og 5.0, noterer mediet, mens det samtidig måtte se sig afhængig af flere controller-underleverandører, hvorfor kvaliteten af selskabets tidligere roste firmware dalede.

Med aflivningen af Plextor træder taiwanske Kioxia helt ud af det forbrugerrettede marked for ssd’er.

Selskabet vil dog fortsat servicere eksisterende Plextor-brugere igennem SSSTC’s service-kanaler, lyder det.

Herunder kan du læse om et af Computerworlds sidste møder med selskabets hurtige, avancerede men også dyre drev til brænding af BluRay-skiver: