Artikel top billede

(Foto: Turag Photography/Unsplash)

Nu er der sat navn på: Denne Microsoft-chef træder ind i OpenAI’s bestyrelse

Navnet blev ikke meldt ud til at starte med, men nu er det kommet frem, hvem fra Microsoft, der skal sidde med ved OpenAI’s bestyrelsesmøder.

Efter fyringen af OpenAI’s CEO, Sam Altman, midt i november og den efterfølgende genansættelse få dage efter, meddelte Microsofts CEO Satya Nadella, at han aldrig vil lade sig overraske igen på den måde fra OpenAI.

”En ting, jeg vil være meget, meget klar omkring, er, at vi aldrig igen kommer i en situation, hvor vi bliver overrasket på denne måde, nogensinde,” lød det fra Satya Nadella i podcasten Pivot and On med Kara Swisher.

Microsoft ejer 49 procent af OpenAI, men var tidligere ikke en del af bestyrelsen.

Men efter fadæsen med Sam Altman og Satya Nadellas ønske om mere kontrol, kom det frem, at Microsoft ville få et sæde i OpenAI’s bestyrelse som en observatørrolle uden stemmeret.

Der blev dog ikke sat navn på, hvem Microsoft ville sætte på opgaven.

Men nu skriver Bloomberg, at det bliver Microsofts Dee Templeton, som skal varetage rollen i OpenAI’s bestyrelse.

Dee Templeton har været i Microsoft i omkring 25 år, og lige nu er hun VP for teknologi-, forskningspartnerskaber og operations hos tech-giganten.

Hun fungerer desuden som rådgiver for Microsofts globale CTO Kevin Scott, fremgår det af hendes LinkedIn-profil.

”Jeg leder et talentfuldt team, der udvikler og plejer nogle af Microsofts mest betydningsfulde tekniske partnerskaber, herunder det tværfunktionelle team, der er ansvarlig for fremskridtene i vores fælles arbejde med OpenAI,” skriver hun på LinkedIn.

Hun er allerede begyndt at deltage i OpenAI’s bestyrelsesmøder.