Artikel top billede

Kontor headsettet udmærker sig ved at kunne bruges i støjende omgivelser og med flere kilder. Mikrofonen kan vippes op og i øvrigt bruges på det øre du ønsker. (Foto: Logitech PR)

Test: Det bliver ikke meget bedre, når det gælder headsets til kontoret

Logitech Zone Wireless 2 bruger begrebet 'AI' i flæng om dette kontor-headset - og den påstand kan man let være uenig i. Men det gør ikke de automatiske funktioner mindre effektive - det er faktisk blandt det bedste af sin slags lige nu.

Kunstig intelligens – AI er et begreb der topper på hype-kurven og vil blive misbrugt - og bliver det i bred udstrækning allerede.

Nu bruger Logitech det om et af sine mest avancerede kontor-headset – Zone Wireless 2.

Reelt dækker det mere over nogle automatiske funktioner, der gør det til et af de bedste på markedet lige nu.

I bund og grund er jeg ret ligeglad med, hvad producenterne kalder de forskellige features, blot de fungerer, og påstandene ikke er direkte usande eller misvisende.

Kunstig intelligens eller bare smart?

Det vil jeg ikke gøre mig til dommer over her. Men jeg kan konstatere, at Zone Wireless 2 har en række funktioner, som den kan benytte mere eller mindre automatisk.

Herunder ikke mindst støjdæmpning, hvor både lyden, som du hører, og mikrofonen dæmpes og justeres alt efter omgivelser, støj og dit stemmeleje.

Altså en personlig lyd, som betyder, at opkald i omgivelser med meget støj, mennesker eller lignende vil blive bedre.

Den såkaldte AI-funktion skulle bestå af en funktion, hvor Zone Wireless 2 selv justerer antistøj og andre parametre alt efter dine omgivelser.

Det vil sige, at den blot måler på støjen via sine omgivelser og ikke kun justerer anti-støj-funktionen, men også graden af den.

Det kan man vel med lidt god vilje godt kalde AI. Det vigtigste for mig er som sagt, at det fungerer.

Let skifte mellem kilder

I praksis er støjdæmpningen god, og jeg bemærker faktisk ikke, at den justerer på niveauet. Det kan dem i den anden ende til gengæld. De mærker tydeligt forskel.

Hvis jeg bevæger mig fra et område med lidt til meget støj, kan det let høres, at Zone Wireless 2 gør det bedre og mere glidende end andre headset, som jeg normalt anvender i samme setup.

Samtidig kan de justeres, så det er lettere at høre, hvad der bliver sagt, når der er mange mennesker i et video- eller telefonmøde.

Så den del er godkendt.

Det samme er brugen. Der er tale om et kontor-headset med en mikrofon, der kan drejes begge veje.

Det betyder, at du selv bestemmer om du vil anvende mikrofonen på højre eller venstre øre, og det er en fin detalje.

De få knapper på headsettet giver god feedback.

Jeg er aldrig i tvivl om, hvorvidt jeg har fået trykket. Jeg finder ofte mange af de touch-funktioner, som mange headset har, lidt for bøvlede, og derfor er dette en fin funktion at anvende i en travl situation.

En anden god detalje er, at jeg let kan skifte mellem for eksempel den medfølgende USB-dongle, der kan anvendes til computeren til et videomøde. For dernæst at bruge bluetooth direkte med min smartphone, når jeg vil bruge den.

Batteritiden er opgivet til 40 timer. Reelt vil jeg gætte på, at du får omkring 25 timer i blandet brug. Stadig godkendt.

God komfort og lyd

Denne skiften mellem funktioner gør Zone Wireless 2 til et oplagt hybrid-headset, som du både kan bruge til kontor og til personligt brug med musik.

Den indbyggede mikrofon vil nok afholde de fleste for at bruge dem på farten – du vil ligne en, der har glemt at tage dit headset af på job.

Komforten er meget høj fra de bløde on-ear telefoner. De klemmer ikke, men sidder heller ikke så løse, at de opleves usikre.

Designet er ekstremt minimalistisk og med helt ensfarvede halvglatte overflader og generelt en høj kvalitets-følelse.

Lydmæssigt er tale krystal-klar, og når det drejer sig om musik, er det tydeligt, at kvaliteten er høj. Der er ikke den samme lækre sound, som du kan få fra prissvarende headset, men et neutralt lydbillede, der egner sig til en bred genre af musik.

Indrømmet: Til de 2.695 kroner, som sættet koster, kan jeg komme i tanke om mange bedre typer, når brugen alene er musik.

Men som et allround-headset til kontoret og ikke mindst hjemme, hvor du både har videomøder og vil høre musik, er de ret geniale.

Om de har indbygget AI kan man diskutere, og det er som sagt også mindre vigtigt.

Pointen er, at de fungerer fremragende til deres hybride formål, og derfor kvitterer jeg med en høj karakter.


Loading ikon