Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Softwareselskab i kæmpe opkøb: En ny stor spiller har set dagens lys

Det er det største opkøb i tech-branchen siden Broadcom efteråret købte VM-ware, og det betyder, at en ny stor spiller inden for forretningssoftware er født.

Synopsis, der udvikler software til chip-design, har købt software-selskabet Ansys for, hvad der svarer til 240 milliarder danske kroner.

Det skriver Reuters.

Dermed er der tale om det største opkøb i tech-branchen, siden at Broadcom købte Vmware for 470 milliarder kroner i november.

Ansys software bliver brugt i forbindelse med udviklingen af et væld af forskellige industriprodukter. Det gælder alt lige fra flyvemaskiner til den ketcher som tennisstjernen Novak Djokovic bruger.

Ny stor spiller

Købet betyder, at en ny stor spiller inden for forretningssoftware nu ser dagens lys, og handlen kommer ifølge Reuters samtidig med, at chip-producenter som Nvidia og Intel i stadig højere designer sine egne chips.

Her tilbyder Synopsis værktøjer, der er nødvendige i den proces, mens Reuters påpeger, at Ansys oven i kan tilbyde software, der bliver brugt til de større elektroniske systemer, som chipsene indgår i.

“Taler du med et chip-selskab i dag, vil du opdage, at deres evne til fortsat innovation r begrænset af manglen integrerede løsninger, “ siger Sassine Ghazi, der er administrerende direktør for Synopsys.