Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk vil ansætte 100 indholdsmoderatorer til X / Intels omsætning stiger med 10 procent / Hver anden it-ansatte frygter stigning i antallet af hackerangreb / Elbilsfirmaet Fisker melder ud efter klager om bremseproblemer

Elon Musk vil ansætte 100 indholdsmoderatorer til X / Intels omsætning stiger med 10 procent / Hver anden it-ansatte frygter stigning i antallet af hackerangreb / Elbilsfirmaet Fisker melder ud efter klager om bremseproblemer

Velkommen til mandagens morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du blandt andet læse om bekymringer med AI, Intel som igen får lidt vind i sejlene efter en hård periode, en danskers elbilfirma, der svarer melder ud efter klager om bremseproblemer.

Hver anden it-ansatte frygter stigning i antallet af hackerangreb

Et stort antal it-ansatte frygter, at AI kan fører til flere cyberangreb.

Ifølge en undersøgelse fra Barracuda Networks i selskabets nye rapport Cybernomics 101 frygter hver anden respondent, at cyberangreb vil blive mere almindelige.

Undersøgelsen er foretaget af Ponemon Institute blandt knap 2000 it-medarbejdere på tværs af USA, Australien og Europa.

“Det er tydeligt at se, at kunstig intelligens har ændret spillereglerne – både på godt og ondt. Vi benytter det til automatiserede sikkerhedssystemer, men desværre udnytter hackerne det også til automatiserede angreb. Det er derfor alfa omega at sikre, at ens virksomheds it-sikkerhed er på plads, da vi oplever en stigende bølge af angreb, der stadig bliver mere avancerede blandt andet på grund af AI,” udtaler Peter Graymon, chef for Barracuda Networks i Norden i en pressemeddelelse.

Intels omsætning stiger med 10 procent

2023 har været et hårdt år for Intel, men i årets fjerde kvartal, fik selskabet igen lidt luft under vingerne, da omsætningen voksede med 10 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Intel rapporterede en omsætning på 15,4 milliarder dollar i årets sidste kvartal og en bundlinje på2,7 milliarder.

"Vi leverede stærke resultater for 4. kvartal, der overgik forventningerne for fjerde kvartal i træk med omsætning i den højere ende af vores guidance," sagde Intels CEO Pat Gelsinger ifølge Thurrott , og han fortsætter:

"I 2024 forbliver vi ubønhørligt fokuseret på at opnå proces- og produktlederskab, fortsætte med at opbygge vores eksterne støberiforretning og globale produktion i stor skala og udføre vores mission om at bringe AI overalt, mens vi skaber langsigtet værdi for interessenter."

Elbilsfirmaet Fisker melder ud efter klager om bremseproblemer

Bilfirmaet Fisker er kommet med første melding, efter den amerikanske myndighed for trafiksikkerhed NHTSA har indledt en undersøgelse af bilmodellen af Fisker Ocean efter indberetninger om bremseproblemer.

Meldingen er kort og simpel:

"Fisker samarbejder fuldt ud med NHTSA om denne sag," lyder det fra selskabet i en meddelelse.

I meddelelsen lyder det derudover, at Fisker Oceans bremsesystem bruger både friktionsbremsning og regenerativ bremsning, og at Fisker i december 2023 svarede på feedback fra kunder og udsendte en Over-the-Air-opdatering til det regenerative system, der ifølge selskabet har løst problemet.

Selskabet er startet af danskeren Henrik Fisker.

Elon Musk vil ansætte 100 indholdsmoderatorer til X

Inden årets udgang vil Elon Musk skrue op for indholdskontrollen en på det sociale medie X, som førhen hed Twitter.

Musk, der ejer mediet, vil således ansætte 100 indholdsmoderatorer til et nyt kontor i Austin, Texas.

Det skriver Reuters.

Det nye team har fået navnet Trust and Safety Center of Excellence.