Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nu kommer 3D-visning til kørsel med Google Maps / USA indfører indrejseforbud mod spyware-brugere / Massefyring i Snapchat-organisationen

Morgen-briefing: Nu kommer 3D-visning til kørsel med Google Maps / USA indfører indrejseforbud mod spyware-brugere / Massefyring i Snapchat-organisationen

Velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld tirsdag 6. februar.

Det tidlige nyhedsoverblik er sammensat af din morgenvært Niels de Boissezon.

Nu kommer 3D-visning til kørsel med Google Maps

Googles udbredte navigationsapp, Maps, har igennem flere år tilbudt en 3D-visning under navigation – denne har dog hidtil været forbeholdt visning i selve app’en – og ikke under kørsel i bilens infotainment system med selskabets Android Auto platform.

Denne udladelse er dog ovre, skriver netmediet 9to5google, som oplyser, at app’en nu kan vise 3D-bygninger, mens der navigeres med bilens store skærm.

Funktionen indstilles som standard under kørsel i samspil med Android Auto. Ønsker man at slå den fra igen, kan det gøres i Androd Auto indstillingerne.

Mediet noterer, at 3D-visningen kun dukker op i Android Autos lyse tilstand og at den forsvinder i den mørke tilstand.

USA indfører indrejseforbud mod spyware-brugere

De amerikanske myndigheder vil til at indføre sanktioner mod individer involveret i brugen af spyware.

De kommer i form af indrejseforbud mod individer, som har misbrugt kommerciel spyware, skriver britiske The Guardian.

Forbuddet menes at kunne ramme at borgere fra amerikanske allierede, heriblandt Israel, Indien, Jordan og Ungarn, skriver mediet.

Brugen af kommerciel spyware anses af Biden administrationen til at udgøre en massiv trussel mod landets sikkerhed og sikkerhedstjenesters arbejde.

Massefyring i Snapchat-organisationen

Det sociale medie Snapchats moderorganisation Snap, indleder en massefyringsrunde, hvor en ud af 10 medarbejdere afskediges.

Det svarer til at i alt 500 medarbejdere kan forvente at få en fyreseddel, skriver netmediet Techcrunch.

”For bedst at positionere os til at eksekvere på vores prioriteter og for at sikre at vi kan investere gradvist i vores vækst over tid, har vi truffet den svære beslutning at restrukturere vores teams,” lyder det fra selskabet i en investormeddelelse.

Selskabet har igennem 2023 annonceret nogle mindre omfattende fyringsrunder.

Vision Pro-salget udgør blot en brøkdel af den første iPhone

De første estimater af det forventede salg af Apples banebrydende Vision Pro blegner i forhold til salget af iPhonen, dengang telefonen udkom i 2007.

Ifølge en analyse fra mediet Techopedia vil det Apple i alt sende 350.000 enheder ud i handlen i 2024. Sammenlignet med salgstallet af den allerførste iPhone svarer det til knap 30 procent af det daværende styksalg på 1,2 millioner.

Med til historien er dog, at Vision Pro løber op i 3.499 amerikanske dollar, mens iPhonens debutpris lød på 999 amerikanske 2007 dollar.

Salget af Vision forventes at tage for alvor fart allerede i 2025, hvor styksalget vil stige til 1,48 millioner, mens det estimeres at der i 2029 vil være et marked for over 12,6 millioner Vision-enheder.

Til sammenligning rundede Metas portefølje af Quest headset et samlet salg på 10,4 millioner enheder fem år efter lanceringen.