Artikel top billede

Elbiler såsom den kommende Citroen Ë-C3 fra Stellantis-koncernen kan blive del af et større dataindsamlings-salgsprojekt. (Foto: William Crozes @ Continental Productions / WILLIAM CROZES)

Kæmpe bilkoncern vil handle med dine kørselsdata: Her er salgsplanen

Data stammende fra biler fra mærker som Peugeot, Citroen og Opel kan blive del af en ny salgsforretning for Stellantis-koncernen.

Stellantis-koncernen, som står bag bilmærker som Peugeot, Citroën, Opel, Alfa Romeo, DS, Maserati og Jeep, afsøger mulighederne for at finde nye indtægtskilder ved at videresælge bil- og kørselsdata til service-udbydere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Koncernens planer involverer data såsom trafik-, vejr- og vej-forhold, samt oplysninger om elbilers ladetilstand, som kan hjælpe myndigheder med at identificere behov for eksempelvis opførelse af ladestandere, lyder det.

Andre data, der kan komme i spil, er trafikale oplysninger om bilers færden i bybilledet.

Alle data der videresendes, vil blive solgt som anonymiserede datapakker.

Stellantis-gruppen undersøger også mulighederne for at udvikle datalicenser til forsknings og administrativt brug, mens selskabets produktchef for ansvarlige forretninger, Sanjiv Ghate, også åbner op for muligheden til at formidle data til tredjeparter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere