Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Film: Who you gonna call?

Femte Ghostbusters er på vej mod biograferne og byder på gensyn med store dele af holdet fra forgængerne – minus den knap så succesfulde treer.

De fleste spøgelser er som bekendt så hensynsfulde kun at klapre med døre, sende kolde trækvinde gennem værelser eller rumstere højlydt på loftet, når man er alene hjemme.

Men i en af Hollywoods mere sejlivede filmfranchises har ældgamle ånder altid større ambitioner. Her er dæmoner og halvguder sædvanligvis på nippet til at lægge New York og nærmeste omegn øde – og i seriens nyeste film truer gespensterne endda med at fryse kloden til is.

Heldigvis er linjen til spøgelsesjægerne åben, og i ”Ghostbusters: Frozen Empire” må Peter Venkman (Bill Murray), Ray Stantz (Dan Akroyd), Winston Zeddemore (Ernie Hudson) og Janine Melnitz (Annie Potts) endnu en gang lade spøgelsesfælder og protongøbber op og gå i krig.

Ligeledes er der gensyn med blandt andet Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace og Paul Rudd fra fjerde film i serien, Ghostbusters: Afterlife.

Til gengæld tyder meget på, at man har gjort sig anstrengelser for at undgå enhver hentydning til film nummer tre fra 2016.

Den led nemlig en krank skæbne i billetlugerne på en kombination af lunkne anmeldelser, identitetspolitisk ballade og det faktum, at den heller ikke havde meget andet end navn, logo og titelsang til fælles med forgængerne.

Men Ghostbusters: Frozen Empire bygger altså videre på det oprindelige forlæg. Så selv om der er en helt reel risiko for, at skabelonen snart er ved at være slidt op, så ser traileren nu meget fornøjelig ud.

Ghostbusters: Frozen Empire har dansk biografpremiere 27. marts.