Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Streaming: Meget mere ørkenplanet

Den kommende serie Dune: Prophecy bygger på bogen Sisterhood of Dune og fortæller historien om den mystiske Bene Gesserit-orden.

Frank Herberts klassiske sci-fi romaner om den fjerne ørkenplanet Arrakis har med tiden kastet både spil og filmatiseringer af sig.

Heraf er den seneste Denis Villeneuves “Dune: Part One” fra 2021, som blev rigtig godt modtaget og snart følges op i biograferne af “Dune: Part Two.”

De to film foregår begge på Arrakis, der ud over sine enorme orme er kendt for det rasende kostbare og let hallucinerende krydderi, som der udkæmpes talrige blodige krige over.

Men hvor de to film handler om det oprør, den unge adelsmand Paul Atreides anfører mod den lede kejser – sådan én skal sci-fi sagaer med respekt for sig selv jo være udstyret med – så foregår en kommende serie tusindvis af år før.

“Dune: Prophecy” er baseret på bogen “Sisterhood of Dune” og handler om den mystiske Bene Gesserit-orden.

Det er en slags sekt, der kun består af kvinder, hvis træning og lærdom giver dem overmenneskelige kræfter. Herunder blandt andet immunitet overfor visse former for gift samt mulighed for selv at bestemme, hvornår de vil være gravide.

Serien vil følge ordenens spæde start, hvor en række kvinder forsøger at bekæmpe kræfter, der truer med at ødelægge menneskehedens fremtid.

To af disse er søstrene Valya Harkonnen og Tula Harkonnen – spillet af henholdsvis Emily Watson og Olivia Williams. Desuden medvirker blandet andet Travis Fimmel, Mark Strong og danske Sarah-Sofie Boussnina.
Serien udgives på Max (tidl. HBO Max) i slutningen af året. Men indtil da kan man jo nå at se “Dune: Part Two,” hvis planlagte premiere for nogle måneder siden blev udskudt til 28. februar i år pga. strejkerne i den amerikanske filmindustri.