Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huaweis hovedkvarter i Frankrig ransaget af politiet: Mistænkes for bestikkelse

Fransk politi har ransaget Huaweis hovedkvarter i Frankrig som led i efterforskning for svindel.

Fransk politi har ransaget kinesiske Huaweis franske hovedkvarter i Paris-bydelen Boulogne-Billancourt. Det skete i sidste uge, hvor fransk politi gennemførte en stor razzia mod hovedkvarteret.

Det skete som led i efterforskningen af det, som franskmændene kalder for ‘atteinte a la probite,’ der er en bred formulering i fransk lov, som typisk dækker over eksempelvis underslæb, bestikkelse, korruption eller misbrug af offentlige midler.

Ifølge flere kilder er razziaen del af en indledende efterforskning af sagen.

Kinesiske Huawei har bekræftet, at razziaen har fundet sted.

“Huawei har været i Frankrig i mere end 20 år og har altid overholdt alle love og regler. Huawei Frankrig ønsker ikke at kommentere efterforskningen, mens den pågår, men afventer roligt dens konklusioner,” meddeler Huawei til CNN.

Huawei er for tiden i gang med at opføre en fabrik i franske Alsace, som skal producere udstyr til trådløs 5G-kommunikation til det europæiske marked.

Selskabet er kendt for at være teknologisk langt fremme på 5G-området, men røg for nogle år siden ud i problemer i mange lande, der stod på tærsklen til at bygge 5G-netværk, da der blev rejst mistanke om, at selskabet er forbundet med den kinesiske stat.

Det gjaldt også herhjemme, hvor TDC i foråret 2019 haste-opsagde samarbejdet med Huawei til fordel for svenske Ericson.

Det er tidligere kommet frem, at den kinesiske ambassadør i Danmark, Deng Ying, gjorde det klart for den danske regering, at det kunne få konsekvenser, hvis ikke Huawei blev behandelt ‘fair.’

Mystiske hændelser

Bloomberg har tidligere beskrevet, hvordan TDC i den periode registrerede en række mystiske hændelser.

TDC havde dengang en stærk mistanke om, at oplysninger om Ericssons bud var havnet hos Huawei.

Ifølge Bloomberg spredte der sig i denne periode en paranoid stemning hos TDC, hvor man frygtede, at mødelokaler blev aflyttet ligeso at der blev registreret droneaktivitet uden for et mødelokale i 15. etagers højde.

Samtidig var der indbrud i koncerndirektør Jens Aalsøs sommerhus i den periode, mens andre medarbejdere havde mistanke om, at de efter arbejde blev skygget.