Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Mark Zuckerberg skyder med skarpt mod Apples nye headset: “Jeg ved, at en masse fanboys bliver sure“

I en ny video angriber Facebook-stifteren Mark Zuckerberg Apples nye headset, Vision Pro, som han - ikke overraskende - mener kommer til kort i en direkte duel mod Quest 3-headsettet, som hans eget firma har udviklet.

Facebooks moderselskab Meta og Apple har været på kant med hinanden i årevis.

Her har konflikten især drejet sig om de to selskabers vidt forskellige syns på privatlivsbeskyttelse.

Det har Apple blandt andet har brugt som begrundelse for at gøre det sværere for apps som eksempelvis Facebook at indsamle data om iPhone-brugere, uden at den enkelte bruger har givet sit eksplicitte samtykke.

Men konflikten mellem de to giganter fik en ny dimension, da Apple i sommer annoncerede sit nye VR-headset, Vision Pro, der er en direkte konkurrent til Metas headset.

Og nu har Facebook-stifteren Mark Zuckerberg lagt en video på Instagram, hvor han skyder med skarpt mod Apples Vision Pro.

“Jeg ved, at en masse fanboys bliver sure, når nogen formaster sig til at sætte spørgsmålstegn ved om Apple bliver lederen i en ny produktkategori,” siger han i den flere minutter lange video.

Her sidder Zuckerberg tilsyneladende afslappet på en sofa, hvor han forklarer, hvorfor Metas Quest 3-headset ifølge ham er både billigere og bedre end Apple

“Jeg mener ikke bare, at Quest 3 er et bedre produkt til prisen. Jeg mener at Quest 3 er bedre produkt. Punktum,” siger han i videoen.

Roser eyetracking

Han erkender dog, at Apples headset tilbyder højere opløsning og samtidig roser han eye-tracking-teknologien i Vision Pro.

Men Mark Zuckerberg – der mildt sagt ikke ligefrem er en uvildig anmelder her - fremhæver, at Quest 3’s til gengæld bedre kan betjenes med en fysisk controller end Apple samt er 120 gram lettere, og dermed ifølge ham er mere behageligt at have på hovedet.

Samtidig påpeger han at Meta, der via selskabet Oculus har udviklet VR-headset i årevis, i øjeblikket kan tilbyde betydeligt mere indhold Apple.

Sidst men ikke mindst understreger Mark Zuckerberg, at Quest 3 er “syv gange mindre dyr” end Apples, og den opmærksomme læser vil her bemærke, at Mark Zuckerberg omhyggeligt undergår at bruge ordet billig om sit headset.

Metas Quest 3 koster 499 dollar, mens startprisen for Apples Vision Pro lyder på 3.499 dollar.