Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Unspalsh)

Russiske tropper bruger tusindvis af Starlink-terminaler på slagmarken i Ukraine

Selv om Starlink ikke gør forretning i Rusland, bruger de russiske tropper masser af Starlinkterminaler på slagmarken i Ukraine. Det vil Ukraine gerne have sat en stopper for med det samme.

Russerne bruger også det Elon Musk-ejede Starlinksystem til at få forbindelse til internettet på slagmarken i Ukraine. Men det vil Ukraine meget gerne have sat en stopper for, skriver Reuters.

Starlink-systemet har været en stor hjælp for de Ukrainske styrker i krigen mod Rusland - især til at kontrollere droneangreb.

Men ifølge chefen for Ukraines millitære efterretningstjeneste Kyrylo Budanov, har de russiske styrker i Ukraine også i tusindvis af Starlinkterminaler, som russiske firmaer har købt via stråmænd. Starlink har ikke selv nogen forretningsmæssig forbindelse til det russiske styre.

Ifølge Kyrylo Budanov har det ukrainske millitær udviklet en algoritme, som kan sætte en stopper for russerne brug af Starlink på besat område i Ukraine.

“Vi er i dialog med SpaceX (firmaet bag Starlink) for at sikre, at det ikke sker. SpaceX har gjort noget tilsvarende sammen med den israelske regering”, siger Kyrylo Budanov ifølge Reuters.