Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Hovedtelefonen sidder godt og tæt på hovedet, men opleves lette over mange timer. Dertil er lydoplevelsen blandt de bedste i prisklassen. (Foto: Sennheiser)

Test af røverkøb fra Sennheiser: Du får klassens bedste komfort og lyd

Sennheiser er komfortabel og driftssikker mens lydoplevelsen blandt de bedste i prisklassen.

At begå en trådløs over-ear hovedtelefon, der kombinerer meget høj lydkvalitet, en effektiv anti-støj funktion og tilfører lækker komfort er noget af en bedrift.

Det får du ikke desto mindre i Sennheiser Accentum Plus Wireless, der er blandt de bedste i sin prisklasse.

Den nye version af Accentum Wireless har en prislap på 400 kroner mere end forgængeren, så den nye lander på 1.799 kroner, og det er den uden rysten på hænderne også værd.

Komfort i særklasse

Høretelefonen er ikke den letteste i sin klasse – den er som bekendt over-ear og lukket i konstruktionen. Men den opleves let på hovedet.

Det skyldes den forholdsvist tynde men fint polstrede hovedbøjle og de meget bløde ørepuder.

Det er dejligt, at de er bløde, da hovedtelefonen faktisk sidder godt fast på hovedet.
Min første indskydelse var dog, at den klemmer for meget. Men efter længere tids brug må jeg erkende, at den opleves rigtig rar, uden at give en klaustrofobisk virkning.

Rart er også, at den sidder godt til og ikke falder af, selv hvis du løber efter toget en travl morgen.

For jeg ser Accentum Plus Wireless som en allround hovedtelefon, der skal bruges til at lytte musik, nappe opkald og bruges på farten med anti-støj slået til.

Og fordi anti-støj funktionen fungerer fremragende, er de oplagt til netop det.

Det er ikke fordi, den undertrykker støj bedre end så mange konkurrenter. Men den lukkede konstruktion betyder, at jeg i mange situationer kan slå anti-støj funktionen helt fra og alligevel få en fin dæmpning.

Det giver den ekstra fordel at musikgengivelsen bliver bedre. Støjreduktion vil som bekendt altid påvirke lydgengivelsen negativt i højere eller mindre grad.

Lang batteritid og hurtigt klar

De op til 50 timers lovet batteritid er lige til den positive side, men jeg kunne opnå tæt på 40 timer i de to uger, jeg har brugt dem.

Det er alt andet lige en mere end godkendt. Løber du tør for strøm, kan den spille i yderlige fem timer, hvis du blot lader den i 10 minutter.

Batteritiden afhænger naturligvis af, hvordan du bruger dem og hvor meget du bruger den adaptive anti støj funktion.

Der tændes og slukkes med en knap, resten at betjeningen foregår via touch på siderne. Det er som altid lidt udfordrende i starten at huske, hvad der styrer hvilke funktioner.

Personligt er jeg mere til knapper, men glædes ved, at touch funktionen ikke er overfølsom.

Bringer liv til musikken

Justeringsmæssigt er der meget du kan styre inde fra app’en af.

Herunder en 5-bånds tone regulering, som jeg fandt meget brugbar til at justere lyden efter mine præferencer.

Lydmæssigt er der myriader af fine detaljer, som når et bækken på et trommesæt ”hvisken”, eller mikrodynamik fra et blæser ensemble.

Der er en varme kombineret med en klarhed, jeg normalt forbinder med mere kostbare hovedtelefoner. Selve mellemtonerne – og dermed også de vigtige stemmer – har en god tyngde og naturlighed.

Bassen er ikke kælderdyb, men er fint til stede. Der er ikke den bredde i lydbilledet, som du finder i mere kostbare hovedtelefoner, men de er langt over middel i deres gengivelse.

En klar anbefaling

Trods min store ros af de nye Plus Wireless fra lydgiganten Sennheiser, skal jeg understrege, at der også er gode konkurrenter at få derude.

Men er behovet der for velspillende over ear hovedtelefoner til mange formål, uden at betale 2-3.000 kroner, er Sennheiser Accentum Wireless et brag til prisen - hvorfor jeg også lander på en høj karakter.


Loading ikon