Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Uniconta fordobler indtjeningen / Peter Birkedal er ny CTO i Pædagogernes Pensionskasse / Løvens Hule-investor ny bestyrelsesleder i M Networks

Morgen-briefing: Uniconta fordobler indtjeningen / Peter Birkedal er ny CTO i Pædagogernes Pensionskasse / Løvens Hule-investor ny bestyrelsesleder i M Networks / Skandinaviske it-servicevirksomheder i front med cloud men bagud på vækst og virksomhedsdrift / Syv milliarder mails analyseret: ”Rene” links er farlige

Mornings. Så nåede vi onsdag, og mere regn er på vej. Godt, at vi, der er udstationeret på Computerworlds fremskudte lytteprost mod syd, har lyttebøjerne, som fungerer lige godt uanset højden på vandstanden. Det er straks værre med vinterdepressionen - den er knap så vandtæt. Her får du de seneste it-efterretninger filtreret og præsenteret i klart sprog. Niels Veileborg ønsker god læse- og arbejdslyst.

Uniconta fordobler indtjeningen

Uniconta øger omsætningen og fordobler indtjeningen.

2023 bød både på en vækst på 40 procent og den største indtjening, siden Erik Damgaard etablerede Uniconta A/S.

Selskabet nåede en omsætning i 2023 på 57 millioner kroner mod 41 millioner kroner i 2022.

”Uniconta bliver i dag anvendt i mere end 30.000 virksomheder i 64 lande. I mange mindre virksomheder er Uniconta det it-mæssige hjerte og rygraden i virksomheden, mens det i større virksomheder løser specialiserede opgaver. Det viser skalérbarheden og potentialet med Uniconta,” siger Erik Damgaard.

Peter Birkedal er ny CTO i Pædagogernes Pensionskasse

Peter Birkedal, der har 25 års it-erfaring, er begyndt i jobbet som CTO hos Pædagogernes Pensionskasse (PBU).

Peter Birkedal kommer fra konsulentbranchen og har 25 års praktisk erfaring som it-konsulent med ledelse af komplekse it-implementeringer, organisering af it-funktioner, ledelse af it program- og projektkontorer, digital arbejdsform og teknologi herunder forretningsarkitektur og procesoptimering.

Erfaringerne er over årene samlet fra mange forskellige brancher herunder den finansielle sektor med fokus på sourcing og systemleverancer indenfor pension og kapitalforvaltning.

"Vi skal ikke revolutionere PBU's digitale platform men få sat gang i en god proces, hvor vi gradvist forbedrer understøttelsen af målene i forretningsstrategien," siger Peter Birkedal.

Løvens Hule-investor ny bestyrelsesleder i M Networks

Louise Herping Ellegaard, kendt som medstifter af EdTech-virksomheden Clio og investor i Løvens Hule, er ny bestyrelsesleder hos it-virksomheden M Networks.

”Selvom jeg har investeret en del i B2C igennem Løvens Hule, så er det B2B og Tech, jeg brænder for. Jeg ved, hvordan man gør virksomheder større, og jeg glæder mig til at være med på den skaleringsrejse, som M Networks er på,” siger Louise Herping Ellegaard.

Skandinaviske it-servicevirksomheder i front med cloud men bagud på vækst og virksomhedsdrift

Skandinaviske managed service providers er længst fremme, når det kommer til at tilbyde cloudbaseret infrastruktur til kunderne, men kæmper samtidig med vækst, mangel på kvalificeret arbejdskraft og optimeret virksomhedsdrift sammenlignet med tilsvarende virksomheder i resten af verden.

Det viser den senste udgave af Dattos globale State of the MSP-rapport.

”Den lavere vækst i Skandinavien, vurderer jeg, hænger sammen med både manglen og prisen på kvalificeret arbejdskraft, sammenlignet med hvordan det forholder sig i resten af verden. På ét område skiller de lokale MSP’er sig markant ud: Halvdelen af dem svarer nemlig, at det er en strategisk topprioritet for dem at forbedre deres virksomhedsdrift, hvilket er langt højere end de øvrige lande i rapporten på nær Singapore, der også er kendt som et land med meget høje omkostninger. Det ser derfor ud til, at det er sværere at drive en sund og profitabel MSP-forretning i Skandinavien i forhold til andre lande,” påpeger Scott Gower, som er Regional Sales Manager i Norden og Baltikum hos Datto.

Syv milliarder mails analyseret: ”Rene” links er farlige

En analyse af over syv milliarder emails foretaget af Vipre Security Group viser, at brugere særligt narres af tilsyneladende rene links, at ondsindede EML-vedhæftninger er tidoblet i fjerde kvartal af 2023, at AgentTesla malware-familien ligger i top samt at social engineering-angreb er den mest udbredte angrebstype.

Rapporten “Email Security in 2024: An Expert Look at Email-Based Threats” viser blandt andet, at ud af syv milliarder analyserede emails, var en milliard (eller 15 procent) ondsindede.

Analysen forudser blandt andet, at man i 2024 vil se QR-koder stå for skud, og at “quishing”, altså brugen af manipulerede eller hackede QR-koder vil stige. Brugen af AI til at generere indhold til spam-mails, herunder deepfakes, vil ligeså stige, og yderst personaliseret social media mining vil vokse yderligere.

Derudover vil en lang række filtyper og formater, især EML-vedhæftninger i mails, blive brugt til at plante phishing- og malware-angreb.