Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Aldis it-chef har fået job hos TDC / Apple lancerer ny app for sportsfans

Morgen-briefing: Aldis it-chef har fået job hos TDC / Apple lancerer ny app for sportsfans / Kyndryl og Veeam i global strategisk alliance

Mornings. Så nåede vi torsdag, og nu er der både storm og regn på vej. Det bliver bedre og bedre. Den fremskudte lyttepost er ligeglad, trykker sig i terrænet og lader det hele passere, mens efterretningerne fløjter ind i systemerne. Og her så dagens resultat i klart sprog. Niels Veileborg er stadig bag tasterne iført sydvest.

Aldis it-chef har fået job hos TDC

Supermarkedskæden Aldi er som bekendt ved at trække sig helt ud af det danske marked, og nu har Aldis it-chef gennem de seneste godt fire år, Peter Jersbøl, fået nyt job.

På LinkedIn skriver han, at han 1. februar begyndte som Business Director hos TDC Erhverv. Her skal han opbygge en ny forretningsenhed, som betyder, at han skal arbejde på tværs af alle afdelinger i selskabet.

Peter Jersbøl skriver selv om tiden hos Aldi, at missionen var at bringe selskabet ind i en mere moderne tidsalder, teknologisk og ledelsesmæssigt.

“It-afdelingen var topstyret og ikke specielt forretningsorienteret, ansvaret for it-aftaler og services var spredt rundt i store dele af virksomheden, hvilket den danske ledelse havde et ønske om at centralisere.”

Han skriver også, at de første tre år i Aldi var gode år, “hvor jeg i perioder har været godt og grundigt presset”.

Apple lancerer ny app for sportsfans

Apple Sports hedder en ny app dedikeret til sportfans.

Appen, som foreløbig kun er tilgængelig for brugere i USA, Storbritannien og Canada, leverer scorer i realtid, statistikker og alt muligt andet sportsguf og kan sættes op, så man følger sine favorithold, turneringer og ligaer.

Apple Sports kan bruges til disse ligaer i indeværende sæson: MLS, NBA, NCAA basketball (men’s and women’s), NHL, Bundesliga, LaLiga, Liga MX, Ligue 1, Premier League samt Serie A.

Kyndryl og Veeam i global strategisk alliance

Infrastrukturselskabet Kyndry og Veeam Software, der arbejder med databeskyttelse og genoprettelse fra ransomware, går nu sammen i en global alliance for at tilbyde kunderne cybersikkerhedstjenester understøttet af teknologi og ekspertise inden for infrastrukturhåndtering og tjenester til genopretning efter cyberangreb.

Kyndryl bliver nu en Veeam Accredited Service Partner (VASP)