Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Apple: Stop med at lægge din druknede iPhone ned i ukogte ris

OPDATERET MED LÆSER-TRICK: Ukogte ris kan ikke redde din drivvåde iPhone - snarere tværtimod. Trykluft og pudseklude dur heller ikke. Der er kun en vej frem, lyder det fra Apple.

OPDATERET MED LÆSER-TRICK: Mange uheldige iPhone-ejere har forsøgt at redde en druknet iPhone ved at lægge den ned i en pose ukogte ris i det håb, at risene ville suge fugten ud af konstruktionen, så telefonen igen kunne bruges.

Men den fremgangsmåde kan bestemt ikke anbefales, for telefonen risikerer at blive skadet af meget små rispartikler, skriver Apple i et supportdokument ifølge ComputerSweden.

Det dur heller ikke at bruge en varmepistol eller en anden varmekilde. Trykluft fungerer heller ikke, og vat eller bomuld stoppet ind i ladestikket kan heller ikke anbefales.

I stedet kan man forsøge at banke mobilen mod hånden med ladestikket nedad for at få væsken ud af telefonen. Derefter bør man efterlade den et tørt og ventileret sted i mindst en halv time, hvorefter man kan forsøge at oplade telefonen igen

Viser telefonen så en advarsel, må telefonen tilbage til det tørre, ventilerede sted og opholde sig der i op til et døgn. I den periode kan den ulykkelige ejer gøre nye forsøg på at oplade mobilen.

Hvis mobilen lader til at være tør men stadig nægter at lade sig oplade, kan man som en sidste udvej prøve at frakoble kablet fra laderen og pille opladeren ud af kontakten, hvorefter det hele samles igen.

Herefter er alt håb ude, må man forstå.

Og dog. Computerworld har modtaget en mail fra en læser, som selv har afprøvet en metode, der rent faktisk virker.

Sten Vesterli skriver, at han selv har reddet et DSLR-kamera fra Canon - som ikke var så vandtæt som lovet - ved at lægge det i en såkaldt Ziploc-pose sammen en affugtningspose. Den trækker fugten ud af apparatet uden at fylde det med risstøv, som han skriver. Tippet er hermed - helt uden ansvar - givet videre.