Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Ny gratis offentlig varslingstjeneste skal advare små virksomheder om sårbarheder og risiko for cyberangreb

Så er en ny offentlig varslingstjenste for SMV’er sat i søen af regeringen. Tilmeld dig gratis og få ugentlige advarsler om mulige sårbarheder.

Digitaliseringsstyrelsen har sat gang i en gratis offentlig varslingstjeneste for SMV’er. Tilmeldte virksomheder vil hver uge få varsler om aktuelle sårbarheder i de mest almindelige it-systemer.

Varslerne kan fås i to versioner: En teknisk form eller i en mere forenklet form. Det gør, at varslerne både kan bruges af virksomheder, der selv arbejder aktivt med deres egen sikkerhed, samt af mindre virksomheder, der har outsourcet deres cybersikkerhed.

Varslerne er udvalgt af Center for Cybersikkerhed.

”Vi skal som samfund, borgere og virksomheder værne os bedre mod hackere og cyberkriminelle. Selvom sikkerheden er virksomhedens eget ansvar, ønsker vi at støtte dem bedst muligt, da det særligt for mindre virksomheder kan være en stor udfordring. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan præsentere en varslingstjeneste, der gør det lettere for virksomheder at beskytte sig selv,” siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Analysen ’Digital sikkerhed i danske SMV’er, 2023’ viser, at selvom det går fremad med sikkerheden, er der fortsat 35 procent af de små og mellemstore virksomheder, der har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

Joen Magieres, politisk konsulent i Dansk Erhverv, er godt tilfreds med den nye varslingstjeneste for SMV’er.:

”Det er udmærket. SMV'erne er særligt udfordrede og har brug for en hjælpende hånd fra myndighederne. Og dette tiltag kan sikkert være en fin hjælp for nogle virksomheder, hvis man gør det rigtigt og sørger for, at varslinger kommer i følgeskab med god vejledning”, siger han.

“I Dansk Erhverv ser vi det som et positivt tegn på, at regeringen også vil tage en del af ansvaret for at styrke dialogen med det private erhvervsliv om cybersikkerhed. Dog kommer det næppe til at løse udfordringen alene. Derfor er det essentielt, at man ydermere indfrier de ambitioner, man har stillet på cybersikkerhed i de igangværende forsvarsforligsforhandlinger,” siger Joen Magieres.

Det er som nævnt gratis at tilmelde sig varslingsordningen, og små og mellemstore virksomheder kan tilmelde sig her.