Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft-direktør Mette Kaagaard på vej ind i Spar Nords bestyrelse / 3 vil sælge brugte telefoner / Ny strategi og nyt logo Digitaliseringsstyrelsen

Microsoft-direktør Mette Kaagaard på vej ind i Spar Nords bestyrelse. 3 vil sælge brugte telefoner. Ny strategi og nyt logo Digitaliseringsstyrelsen. Fransk rigmand køber stort op af Tele2. Særlig rådgiver til digitaliseringsminister Marie Bjerre. Bidens pressechef på vej til Apple.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Frisk på morgen-kvisten finder du Dan Jensen, der i denne uge har fornøjelsen af at udvælge og komponere oversigten over de tidligere morgen-nyheder.

Microsoft-direktør Mette Kaagaard på vej ind i Spar Nords bestyrelse

Microsoft Danmarks administrerende direktør, Mette Kaagaard, er på vej ind i Spar Nords bestyrelse.

Banken har netop indkaldt til generalforsamling, som finder sted 19. marts i Aalborg. Af indkaldelsen fremgår det, at selskabet ønsker Mette Louise Kaagaard valgt til bestyrelsen sammen med Kjeld Johannesen, Henrik Sjøgreen og Morten Gaardboe, der alle allerede sidder i selskabets bestyrelse.

Mette Louise Kaagaard har tidligere siddet i bestyrelserne for en række ret forskellige selskaber, herunder Rosendahls, Conscia og Mansoft.

Du finder Spar Nords dagsorden til generalforsamlingen her.

3 vil sælge brugte telefoner

Mobilselskabet 3 åbner for salg af brugte telefoner. Det kommer til at ske under et nyt koncept, som 3 kalder for ‘3LikeNew.’

Ifølge 3 skyldes beslutningen om at åbne for salg af brugt grej, at ‘flere kunder end tidligere’ efterspørger netop brugte telefoner. Dette gælder særligt de unge.

Det bliver selskabet Foxway, der skal klargøre og istandsætte de brugte telefoner, meddeler 3.

Ny strategi og nyt logo Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringstyrelsen lægger ny organisationes-strategi og skifter i den forbindelse også logo - det, som man kalder for ‘visuel identitet.’

Styrelsen meddeler, at den nye organisations-strategi bygger på de politiske visioner, som er blevet opsat i de tre store danske strategier på it-området, som er blevet vedtaget på det seneste. Det er strategier for det fællesoffentlige, cybersikkerhed og den store digitaliseringsstrategi.

Digitaliseringsstyrelsens hidtidige logo har været Finansministeriets krone. Det afløses nu af et nyt logo, der ifølge styrelsen er ‘inspireret af ascii [binær-standarden American Standard Code for Information Interchange, red].’

Du kan læse mere hos Digitaliseringsstyrelsen her.

Fransk rigmand køber stort op af Tele2

Den franske rigmand Xavier Niel køber stort op af aktier i svenske Tele2, hvor storaktionæren Kinnevik er ved at sælge ud af sin aktiepost på 19,8 procent.

Ifølge Direkt har Xavier Niel via sit selskab Freya Investissement opkøbt Tele2-aktier for 13 milliarder svenske kroner.

Freya Investissement ejer også den franske telekoncern Iliad.

Analytikere spekulerer nu i, om et samlet opkøb af Tele2 foretaget af Iliad kan være på vej.

Særlig rådgiver til digitaliseringsminister Marie Bjerre

Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) har hyret ATP’s tidligere kommunikationsdirektør, Annemette Moesgaard, som særlig rådgiver.

I den opgave bliver Annemette Moesgaard fast følgesvend for og tæt samarbejdspartner med Marie Bjerre.

Hun skal “bidrage til rådgivning og sparring om politikudvikling og om ministerens kommunikation om initiativer, resultater og ambitioner på ministeriets ressortområder,” som det hedder.

‘Særlig rådgiver’ er et andet ord for spindoktor, og flere af de tungere ministre har hele tre af slagsen til at rådgive sig.

Bidens pressechef på vej til Apple

Vi bliver lidt i presse- og kommunikationsverdenen - bare på den anden af Atlanterhavet.

Her har amerikanske præsident Joe Bidens presse-chef, Olivia Dalton, nemlig meddelt, at hun er på vej til Apple til en top-stilling i kommunikations-afdelingen.

Olivia Dalton - der har været pressmedarbejder for Joe Biden siden 2006 - har i Det Hvide Hus titel af ‘Principal Deputy Press Secretary.'

Det er hende, som ofte på Joe Bidens vegne har præsenteret udspil og besvaret spørgsmål til de kendte politiske pressemøder fra en talerstol med blå White House-logo bag sig og med en sværm af journalister foran sig.