Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple dropper al udvikling af sin egen elektriske bil: Lægger Project Titan i graven efter 10 år

Apple skrotter al udvikling og alle planer om at bygge sin egen bil. Medarbejdere flyttes over i Apples AI-afdeling.

Mere end 10 år efter, at planerne blev luftet første gang, lægger Apple alle sine planer om at udvikle sin egen elektriske bil i graven.

Ifølge Reuters vil Apple flytte ‘adskillige’ medarbejdere, der hidtil har arbejdet på bilen, over i selskabets AI-afdeling, hvor der skal AI-løsninger til fremtiden.

Bloomberg skriver, at Apples COO, Jeff Williams, orienterede medarbejderne om beslutningen i går tirsdag.

Beslutningen om nedlukningen af SPG-afdelingen ('Special Projects Group,' red] kom som en overraskelse for de mere end 2.000 medarbejdere, der i dag er tilknyttet det store projekt, hedder det her.

Apple har indtil nu været relativt tilbageholdende med at kaste sig over AI-udvikling, som andre af de store tech-selskaber har kastet sig frådende over - ikke mindst Alphabeth og Microsoft.

Apples bil-projekt var i selskabet kendt under navnet Project Titan. Det blev søsat for omkring 10 år siden, hvor der var meget stor interesse for udviklingen af selvkørende biler i Silicon Valley.

Apple var angiveligt relativt langt i udviklingen. I hvert fald var der for nogle år siden rygter om, at Apple ville præsentere et køretøj enten i år eller til næste år (altså i 2024 eller 2025).

Siden kom corona-pandemien, chipmangel, rentestigninger og andre forhold, der kastede grus i maskineriet.

Ifølge Reuters har Apple undervejs skiftet designplaner. Først var det planen, at Apple-bilen skulle være helt selvkørende og ikke have et rat. Siden skiftede planerne til at sigte mod udviklingen af en mere klassisk udseende bil med avanceret elektronik.