Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Epos)

Test: Enkelheden råder her - og det gør dette headset oplagt til kontoret

Et lille headset til at nappe opkald foran skærmen, behøver ikke at være hverken dyrt eller meget avanceret for at fungere. Det beviser Epos Impact 860 ANC.

Det nye kontor-headset fra Epos, Impact 860 ANC, ser ikke ud af synderligt meget - men alligevel koster det over de magiske 1.000 kroner, hvor der forventes noget ekstra.

Men når du sidder i online møder eller i en reception i timevis hver dag, skal kvaliteten være i orden - og det er her, at Epos Impact 860 ANC gør en fin entré.

Kvalitet fremfor features

For kvaliteten i det beskedne headset er i den grad i orden. I hånden opdager jeg, at det er skruet solidt sammen og lavet af kvalitetsplastik.

Det kan ikke bøjes meget, hvor det ikke skal og den generelle kvalitetsoplevelse, kan der ikke sættes en finger på.

Her diskes op med en USB-kablet anordning og blot tre knapper at styre med.

En til at tænde/slukke, en, der napper opkald og den sidste til at slå anti-støj funktionen til og fra, så du lettere kan høre omgivelserne, uden at skulle tage headsettet af.

Her er altså det grundlæggende, når det gælder features, men til det behov headsettet er tænkt til, er det som det skal være.

For her er det min erfaring, at der ikke behøves alverdens touch-funktioner, der alligevel bare risikerer at blive aktiveret i utide. Keep it simple - og tak for det.

Stor lyd fra små enheder

Danske Epos har en historik, der kan trækkes tilbage til lydspecialisterne fra mægtige Sennheiser. Og den know-how i at producere hovedtelefoner, gennemsyrer mange af Epos produkter.

Således er lydkvaliteten, ikke overraskende, glimrende. Her er godt med saft, power og varm lyd, der især klæder stemmer.

Stemmer skal lyde godt, særligt i et professionelt orienteret headset. Men den forholdsvist store lyd, du får at høre her, når der lyttes til musik overrasker. Her er jo tale om forholdsvis små enheder.

Der er tale om en on-ear model, og derfor er der kun plads til små drivere, men som sagt er lyden alligevel veldefineret.

Også tale går godt igennem, og funktionsmæssigt er jeg glad for den lille knap på den tynde mikrofon, så du ikke behøver vippe den op eller ned hver gang. En lille men nødvendig detalje, som du da også finder på de fleste headset af denne type.

Støjreduktionen (ANC) fungerer efter hensigten. Der bliver lukket meget lyd ude, men da der er tale om et headset som primært er tiltænkt tale og ikke musik, er det et plus i min bog.

Komfortabel størrelse

På hovedet oplever jeg dem, som siddende stramt, men uden at klemme. Hovedbøjlen er som nævnt ret stiv, men i kombination med de bløde ørepuder og ditto på hovedbøjlen, er resultatet komfortabelt.

Tages de ned om nakken, kan de opleves lidt små – især, hvis du har nakkemuskler, som en Formel 1 pilot.

Der kan også forekomme lidt støj fra kablet, hvis du roder meget med det, men holder du snitterne væk, mens du taler, er alt godt.

Impact 860 ANC kan tilsluttes både via USB-A og USB-C, mens kablet på 1.8 meter er rigeligt langt til de fleste arbejdsstationer.

Et letbenet valg

Med en pris på typisk 1.150 kroner er Epos dyr sag målt på kilovægt alene, da de kun vejer 159 gram.

Men den lave vægt er en fordel her og jeg kan derfor godt anbefale dem.

Med i overvejelserne skal dog nævnes, at der findes mange gode alternativer i den – for genren – halvhøje prisklasse. Blandt andet fra Jabra.

Derfor landes der på fire stjerner, men med en opfordring til at tjekke dem ud inden næste indkøb.


Loading ikon