Midt-Datas spamsag skal afgøres i retten

I sagen mod Midt-Data for udsendelse af spam-mail har Forbrugerombudsmandens kontor trukket sit bødekrav tilbage for i stedet at få afgjort sagen ved retten. Der mangler domme, som kan danne grundlag for det fremtidige bødeniveau, mener ombudsmanden.

Går man over for rødt eller kører for stærkt, ligger bødestørrelsen fast. Det gør den derimod ikke, når en virksomhed spammer sagesløse modtagere med mails.

Derfor skal den aktuelle sag mod Midt-Data afgøres i retten og ikke bare med en bøde, som Forbrugerombudsmanden først havde lagt op til.

? Bødekravet er trukket tilbage. Når der ikke er afgjort flere sager på området, mangler den mangeårige praksis, der ligger til grund for de fleste bøder, der gives. Derfor har vi trukket bødekravet tilbage og ønsker istedet sagen afgjort i retten, siger fuldmægtig Tina Pedersen fra Forbrugerombudsmandens kontor.

Det er ikke rimeligt

Det tager Midt-Datas administrerende direktør Allan Sørensen til efterretning, men han synes ikke, at det er rimeligt, at han først skal udstilles i TV2's nyheder som en spam-bandit, der står til en bøde på en halv million, når så bødekravet efterfølgende frafaldes.

? Vi mener stadig, at vi er uskyldige, fordi det ikke er reklame, vi har sendt ud, men en invitation til en pc-messe. Men det bliver så op til retten at afgøre, siger Allan Sørensen.

Netop usikkerheden om, hvor grænsen for spam går, ligger bag den kommende retssag.

Der er faste bødetakster, hvis man går man over for rødt, kører uden sikkerhedssele i sin bil eller to på en knallert. Det er der ikke for udsendelse af spam-mails.

Vi har brug for domme

? Vi har simpelthen brug for nogle domme. Og måske kan det ovenikøbet være til Midt-Datas fordel at få sagen afgjort i retten, siger Tina Pedersen fra Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden havde oprindelig lagt op til, at Midt-Data skulle have en samlet bøde i størrelsesordenen 500.000 kroner. Nu bliver det i stedet dommeren i Viborg, der skal fastlægge en eventuel bødes størrelse.

Anklageskrift i næste uge

Vicepolitimester Torben Feddersen fra Viborg Politi fremsender et anklageskrift til retten i Viborg i næste uge.

? Når sagen kommer for, stiller Forbrugerombudsmanden med en repræsentant, der selv fører sagen, fortæller Torben Feddersen.

Efter markedsføringslovens paragraf 6a er det forbudt at sende uanmodede henvendelser til bestemte modtagere ved brug af telefax, e-mail eller anden form for elektronisk post.

Relevante links

Spamvejledning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere