Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Bog: Fremtidens terminator er en algoritme

Krige og uroligheder bliver kun mere indviklede, når AI smides ind i ligningen. Flådeveteran og militærstrateg tager os med til den nære fremtid, hvor algoritmerne afgør stormagtsspillet.

Har man løs mave over udviklingen i Ukraine og Mellemøsten, får man det næppe bedre efter læsning af ”Algorithms of Armageddon: The Impact of Artificial Intelligence on Future Wars”.

Forfatterne George Galdorisi og Sam J. Tangredi beskriver en fremtid, hvor den militære udvikling bliver stadig mere AI-drevet. Ikke kun på slagmarken, men også bag skærmen og inde i systemerne.

Flådeveteran Galdorisi og forsvarsstrateg Tangredi er sikkerhedseksperter inden for blandt andet kunstig intelligens. De har også et høgeblik på den politiske arena. Her kan AI være med til at svinge den storpolitiske taktstok.

Hverken Rusland og Kina putter med, at de poster milliarder i udviklingen af AI til militære formål. Hvad det betyder for vestens og USA’s sikkerhed og militære formåen, er bogens grundlæggende ærinde.

Som om det ikke lyder skræmmende nok, er forfatterne bekymrede over, om politikerne overhovedet fatter dybden og rækkevidden af udviklingen. Her efterlyser Galdorisi og Tangredi en mere åben, offentlig debat om konsekvenserne af det AI-bårne våbenkapløb.

Algorithms of Armageddon gennemgår de mest presserende sikkerhedsspørgsmål og udpeger hullerne i den teknologiske dæmning. Hvem er skyldig, hvis en ubemandet drone bomber en skolegård?

I større skala kan et system fejle og pludselig udstede kommandoer til fare for ikke alene fjenden, men hele menneskeheden.

Tanken om Skynet er ikke mere så fantasifuldt et gys, som det blev fremstillet i James Camerons ”Terminator” (1984).

Denne gang får vi så bare ikke Arnold Schwarzenegger at slås med, men en løbsk algoritme.

Forfattere: George Galdorisi og Sam J. Tangredi / Titel: Algorithms of Armageddon: The Impact of Artificial Intelligence on Future Wars