Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Silicon Valley: Hippier og solskin kickstartede it-revolutionen

Fra tidligere landbrugsland til frodig ager for verdens mest eksplosive industri: it-branchen. Silicon Valley har ændret alt på få årtier, men hvordan begyndte halvleder-eventyret, og hvor ender vi henne?

Udviklingen af mikrochips og halvlederteknologi udløste et digitalt kapløb, som aldrig synes at nå mållinjen, og startskuddet blev affyret for over menneskealder siden i Silicon Valley.

Thomas Mahon udruller den digitale skabelsesberetning i en opdateret version af ”Charged Bodies: People, Power, and Paradoxes That Launched Silicon Valley”.

Oprindeligt var Silicon Valley et søvnigt landbrugssamfund, Santa Clara Valley. Da tech-drengene rykkede ind, blev dalen til en eksplosiv gryde af innovation.

Udviklingen havde ikke været mulig uden grundstoffet med atomnummeret 14: silicium. Den basale råvare i produktionen af mikrochips takket være stoffets evne til at lede og isolere.

Gennem 25 interviews sammenstykker Mahon fortællingen om dalen, der fik kælenavn efter grundstoffet. Bidragyderne er udviklere, bankfolk, kunstnere, hackere, journalister, videnskabsfolk, flippere og filosoffer. Alle har deres bid af beretningen om Silicon Valley.

Bogen giver også en ønskeliste med fem godbidder, som gjorde udviklingen mulig i netop i Santa Clara Valley.

Området har de intellektuelle fyrtårne Stanford og Berkeley. Bugten ved San Francisco er også forkælet med et mildt og tiltrækkende klima og har en lang kærlighedshistorie med teknik.

For eksempel blev The Federal Telegraph Company grundlagt i Palo Alto i 1909.

Samtidig syder erhvervslivet i solskinsstaten Californien af høj risikovillighed takket være traditionen fra guldgravertiden plus en ud-af-boksen tankegang skabt af hippie-kulturen.

De interviewede har kun ønsket at skabe gavnlig teknologi, hvilket kan lyde som en plade, der kører i hak.

I bogens nye efterskrift sætter Mahon da også spørgsmålstegn ved, om de ædle mål blev indfriet. Den diskussion ender nok ikke foreløbig.

Titel: Charged Bodies: People, Power, and Paradoxes That Launched Silicon Valley

Forfatter: Thomas Mahon