Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung stempler ind i AI-ræset: Er klar med sin første AI-chip

Den sydkoreanske tech-kæmpe kreerer en dedikeret AI-chip til særligt udvalgte formål.

Ud over at være en af klodens største elektronik-producenter, er den sydkoreanske tech-kæmpe Samsung blandt de få virksomheder, der i stand til selv at fremstille micro-chips af den mest avancerede slags.

Denne ekspertise bliver nu rettet mod den boomende efterspørgsel efter AI-chips i form af en ny chip døbt ’Mach 1’.

Det oplyser selskabet ved 55. udgave af sin årlige investor-konference, skriver netmediet Toms Hardware.

Chippen vil offentliggøres i starten af 2025, lyder det.

Undviger Nvidia

Samsung stempler ind med en chip i et felt, chip-giganten Nvidia i dag sidder tungt på markedet. Samsung nye chip vil dog ikke konkurrere direkte med Nvidias mest avancerede AI-processorer såsom H100, B100 eller den nyligt offentliggjorte B200 superchip.

Med Mach 1 bliver der tale om en inference-accelerator møntet på application-specifik hardware, en såkaldt ’ASIC’ udstyret med LPDDR-hukommelse. Integrerede designs som FPGA og SoC er også i støbeskeen.

Chippens rolle bliver derfor rettere at afvikle AI-regneopgaver lokalt i edgen, fremfor at indgå i træningen af AI-modeller. Fokus er at optimere chippen mod strømeffektivitet og samtidig minimere pris og pladsbehov.

Ifølge selskabet giver det væsentlige fordele når det gælder behovet for båndbredde, som kan reduceres med op til 87 procent sammenlignet med eksisterende løsninger, såsom AWS’ Inferentia-chip.

Sideløbende med udviklingen af Mach 1 stifter Samsung en forskningsenhed i Silicon Valley, USA, med det sigte at forske i kunstig generel intelligens (AGI).