Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dimitri Karastelev/Unsplash)

Microsoft adskiller Teams og Office: Skal kunne købes separat

Efter pres fra konkurrenter og myndigheder vil Microsoft nu adskille Office-pakken og Teams på verdensplan. Hidtil har det kun været i Europa.

Sidste år meddelte Microsoft, at selskabet ville begynde at sælge Office-pakker uden Teams, så brugere kunne vælge, om de ønskede at have kommunikationsplatformen med i pakken eller ej. Ændringer gjaldt dog kun i EU.

Nu vil Microsoft dog implementere ændringen globalt.

Det skriver Reuters.

"For at sikre klarhed for vores kunder, udvider vi de skridt, vi tog sidste år for at adskille teams fra M365 og O365 i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz til kunder globalt."

"Dette adresserer også feedback fra Europa-Kommissionen ved at give multinationale virksomheder mere fleksibilitet når de ønsker at standardisere deres indkøb på tværs af geografiske områder," meddeler Microsoft ifølge mediet.

Til grund for ændringen er en klage til fra det Salesforce-ejede Slack til EU’s konkurrencemyndigheder.

Ifølge klagen, som blev sendt til EU-Kommissionen i 2020, er det skadeligt for konkurrencen for kommunikationsplatforme og videoopkaldstjenester, at Microsoft havde samlet Teams sammen med resten af Office-pakken.

Klagen førte til, at Microsoft 1. oktober 2023 adskilte Teams og Office i EØS-landene.

Det skete som en proaktiv ændring fra Microsofts side, før EU havde besluttet noget i sagen.

”Kunder skal kunne vælge en forretningspakke uden Teams til en pris, der er lavere end dem med Teams inkluderet,” lød det sidste år fra Nanna-Louise Linde, VP for european government affairs hos Microsoft.

Ændringen stoppede dog ikke EU. I slutningen af november 2023 kom det frem, at EU’s konkurrencemyndigheder nu ville kulegrave den nye ordning, og undersøge, hvordan tiltaget påvirkede markedet.