Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

USA's kongres siger nej til brug af Microsofts Copilot: Risikoen er for stor

Microsofts Copilot karakteriseres nu som en "sikkerhedsrisiko," og derfor bandlyses brugen i den amerikanske kongres.

Risikoen for data-læk er simpelthen for stor.

Derfor forbydes, fjernes og blokeres Microsoft storstilede Copilot fra alle enheder tilknyttet den lovgivende forsamling i USA.

Det skriver det politiske magasin Axios.

Det har fået 'kontoret for cybersikkerhed' til at karakterisere Copilot som en "sikkerhedsrisiko."

Microsofts anden hest i AI-væddeløbet, ChatGPT, er også blevet bandlyst af den samme grund. Det bristende punkt er, at data bliver brugt til at træne fremtidige modeller - og det åbner for mulig lækage af data.

Begge selskaber har dog chatbots på tapetet, der henvender sig specifikt til regeringer verden over - hvor risikoen for lækage efter sigende skal være mindre.

The House of Adminstration Office, der står bag bandlysningen af Copilot, oplyser til Axios, at når disse produkter kommer på markedet, vil man overveje, hvorvidt blokering skal ophæves.

Andre alternativer

Når de kæmpe techselskaber påpeger, at de tilbyder produkter, hvorfra de ikke støvsuger data til såkaldt produktoptimering, så er det værd at forholde sig en anelse skeptisk.

Det viser Chromebook-sagen samt det søgsmålet mod Google angående brugen af 'inkognito,' hvor data er alligevel er blevet opsamlet.

Blandt andet derfor ser man i Danmark, at medicinkæmpen fra Kalundborg, Novo Nordisk, har udviklet sin egen store, sprogmodel for at undgå at dele data med de amerikanske techgiganter.