Skuespillere: Mere i løn for speak til pc-spil

Amerikanske skuespillere, der lægger stemmer til pc-spil, får flere penge efter at have truet med strejke. Etablerede navne som Samuel L. Jackson og Dennis Hopper skal nu have reguleret hviletid og får en lønforhøjelse på 36 procent. Timelønnen er nu 4.249 kroner.

Efter intense forhandlinger siden maj måned er der mere i løn og bedre vilkår til medlemmer af den amerikanske skuespillerforening Screen Actors Guild, SAG, når de lægger stemme til figurer i pc-spil.

Det gælder både ukendte skuespillere og stjerner som Samuel L. Jackson (i spillene 'The Incredibles', 'Grand Theft Auto San Andreas') og Dennis Hopper ('Grand Theft Auto Vice City').

Strejke afværget
Det var ellers lige før, at formanden for foreningen havde trukket stikket ud og erklæret forhandlingerne for brudt sammen, fordi man ikke kunne blive enige med spilindustrien.

Men efter hiv og sving får skuespillerne nu en gradvis stigning i minimumslønnen på 36 procent, der dermed kommer op på 4.249 kroner i timen, dobbelt betaling efter seks timers arbejde, hviletid og et maksimum på 12 dage for udbetaling af lønnen.

Eksplosiv branchevækst
Aftalen er kommet i hus på et tidspunkt hvor spillere og spil-udviklere ser med stigende bekymring på 'Hollywoodificeringen' af spilbranchen.

Spillene bliver dyrere og dyrere at udvikle, og spilindustrien har efterhånden fået en omsætning på over 61 milliarder kroner om året, alene i USA. Spilbranchen opererer i stigende grad som filmbranchen og resultatet er gigantfirmaer med enorme udviklingsbudgetter, der fordobles år efter år.

Det øger igen kravet til at ethvert spil skal være en storsælger, lyder kritikken fra flere kanter.

Derfor bliver filmskuespillere i stigende grad pålagt at lægge stemme til spil, der relaterer sig til film, de medvirker i. Men om spillerne overhovedet lægger mærke til de berømte struber, når der skal køres stærkt eller skydes løs, er en anden historie.

Repræsenterer 3.000 skuespillere
SAG og foreningen American Federation of Television and Radio Artists, AFTRA, har arbejdet sammen for at give skuespillerne royalties, men det er stadig ikke en del af kontrakterne.

De to foreninger repræsenterer tilsammen over 3.000 skuespillere, der arbejder med pc-spil.

- Vore medlemmer støtter helt klart royalties. Men vi har modstræbende erkendt, at det er i medlemmernes interesse at få denne aftale igennem først. Men vi bruger de næste tre år og seks måneder på at organisere os, så vi kan indlede nye forhandlinger, siger formand Melissa Gilbert, der har en fortid som Laura Ingalls i 'Det Lille Hus på Prærien' og utallige tv-dramaer på samvittigheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere