Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: EUROPEAN UNION / Zucchi Enzo)

EU dropper omstridt cybersikkerheds-krav, der skulle spænde ben for Amazon, Google og Microsoft

Et krav, der ville tvinge amerikanske cloudgiganter til at oprette et europæisk joint-venture, hvis de ville opnå en europæisk cybersikkerheds-certificering, ser nu ud til at blive droppet.

I fremtiden kan det måske blive lettere end forventet for Amazon, Google og Microsoft at byde på cloudkontrakter i EU.

For ifølge Reuters ser det ud til, at EU vil droppe planerne om at indføre et krav i sin kommende cybersikkerheds-certificering, der skulle tvinge amerikanske tech-giganter til at oprette et europæisk joint-venture for at opnå certificeringen.

Det ville således betyde, at de amerikanske selskaber skulle samarbejde med et selskab med base i EU, der skulle stå for opbevaring og behandlingen af kundedata.

Frygter statsovervågning

Kravet skyldes ifølge Reuters dels EU-landenes stigende frygt for ulovlig statsovervågning og dels nogle EU-landes frygt for, at de amerikanske cloud-giganters dominans helt vil kvæle europæiske cloud-selskaber.

De mulige nye krav har dog mødt massiv kritik fra den europæiske finanssektor, der mener, at tekniske krav burde trumfe politiske hensyn i valget af cloudløsninger.

Det seneste udkast indeholder nu blot et krav om, at cloud-udbyderne skal oplyse, hvor opbevaringen af behandlingen af data finder sted, og hvilke love og regler selskabet er underlagt det pågældende sted.

EU’s medlemslande vil ifølge Reuters i den kommende tid gennemgå det revidere udkast til certificeringsreglerne, før det endeligt bliver godkendt.