Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mangler firmaet it-sikkerhedsfolk kan de øvrige ansatte måske anvendes

Der er voldsom mangel på medarbejdere med kompetencer inden for cybersikkerhed. Så det kan være en ide at kigge rundt blandt de øvrige medarbejdere, mener fagforeningen IDA.

Mange små og mellemstore virksomheder mangler herhjemme i så stor udstrækning kompetencer inden for it og cybersikkerhed, at de er i meget udsat position og i risiko for at komme i problemer.

Men kan man ikke finde højt-uddannede it-folk, er der andre muligheder, mener fagforeningen IDA.

Til Finans slår fagforeningens digitaliseringspolitiske chef, Grit Munk, på tromme for, at virksomhederne istedet opkvalificerer medarbejderne.

“Der er ikke grund til panik, hvis man ikke har en medarbejder med en femårig uddannelse i cybersikkerhed. Det kan sagtens være, at man har en it-afdeling med nogle rigtig dygtige folk, som skal på efteruddannelse, eller at Louise fra bogholderiet ender med at blive en vigtig spiller, fordi hun i forvejen er fortrolig med virksomhedens it-systemer,” siger hun til avisen.

Finans nævner blandt andet Erhvervakademi Aarhus, der siden 2018 har haft en i dag efterspurgt diplomuddannelse i it-sikkerhed på plakaten.

De fleste studerende kommer dog fra det enten finanssektoren eller det offentlige, mens kun ganske få fra de små og mellemstore private virksomheder, som ofte har svært ved at undvære nøglemedarbejdere i længere tid.