Artikel top billede

En solid dosis britisk humor, engle, dæmoner, ild, svovl og (måske) dommedag - enden er nær

Good Omens får en tredje og afsluttende sæson, der byder på endnu en solid dosis britisk humor, engle, dæmoner, ild, svovl og (måske) dommedag.

Friedrich Nietzsche mente som bekendt, at Gud er død.

Så i dag forbinder de fleste snarere dommedag med risikoen for supervulkaner, atomkrig og meteorer på afveje end med episk kamp mellem Himmel og Helvede, de dødes opstandelse, det evige liv og fri leg i svovlsøen.

Men i Terry Pratchetts og Neil Gaimans fantasy-comedy roman Good Omens fra 1990 er dommedag en aldeles konkret størrelse, og i det forløb spiller fødslen af Antikrist jo en vis rolle.

Desværre bliver den nyfødte fyr ved en hændelig misforståelse adopteret af en britisk middelklassefamilie i stedet for at lande i magtens centrum, hvor man meget nemmere kan lave rav i den.

Det giver de to venner – den bogglade engel Aziraphale og dæmonen Crowley, der er svært begejstret for klassiske biler – en mulighed for at forhindre undergangen og hermed også for at fortsætte deres fornøjelige og rimeligt sorgløse tilværelse på jorden.

Den historie var så god og sjov, at der var grundlag for at spinde en hel serie over den, så det gjorde Amazon Prime.

Sæson 1 og 2 ligger på tjenesten, og Amazon har offentliggjort at tredje og afsluttende sæson også er i produktion og sandsynligvis kommer ud engang næste år.

I serieudgaven af Good Omens er listen over deltagere udvidet ganske betragteligt i forhold til bogen, men grundpræmissen er den samme: Nemlig at gøre tykt grin med store dele af Biblens myter og klassiske persongalleri.

Så i serien skal Aziraphale og Crowley ikke kun bakse med Gud og Satan selv, men også med The Four Horsemen of the Apocalypse.

Dertil kommer talrige kommissærtyper fra både himmel og helvede, der mener at dommedag ikke er den slags begivenhed, man bare uden videre aflyser på grund af fine fornemmelser og dårligt vejr: The show must go on!

Serien bliver ikke ringere af at de medvirkende er hentet fra øvre hylde i det britiske og amerikanske skuespillerforbund.

Hovedpersonerne spilles af Michael Sheen og David Tennant, men på listen over deltagere ses også blandt andet Jon Hamm, Miranda Richardson, Michael McKean, Derek Jacobi, Brian Cox, Benedict Cumberbatch og Frances McDormand (der lægger stemme til selveste Gud).

Det er – ligesom bogen – sjovt, fantasifuldt og nogle gange lidt fjollet. Men er man til britisk humor, så vil Good Omens helt sikkert falde på et tørt sted. Se traileren til første sæson her.