Artikel top billede

(Foto: Turag Photography/Unsplash)

Microsoft fortsætter offensiven med enorm investering: Pumper 23 milliarder kroner i amerikansk stat

Microsoft kaster 23 milliarder kroner efter AI-udvikling i den amerikanske stat. Det er en fortsættelse af techgigantens investeringsoffensiv i forskellige dele af verden.

Microsoft er nærmest på en form for turné for milliardinvesteringer for tiden.

Selskabet har den seneste tid investeret i udvikling af AI-teknologi og datacentre og AI i en række lande som Japan, Indonesien, Tyskland og mange flere.

Nu er det tid til næste skud på stammen. Microsoft investerer nemlig omkring 23 milliarder kroner i den amerikanske stats Wisconsin.

Pengene skal gøre staten til et ”knudepunkt for AI-drevet økonomisk aktivitet, innovation og jobskabelse.”

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Microsoft.

Microsoft investerer midlerne i cloud computing, AI-infrastruktur, oprettelsen af ​​landets første produktionsfokuserede AI-innovationslaboratorium og et AI-færdighedsinitiativ, der skal give 100.000 af statens indbyggere nye AI-færdigheder.

"Vi vil bruge AI-kraften til at hjælpe med at fremme den næste generation af produktionsvirksomheder, færdigheder og job i Wisconsin og i hele landet."

"Det er, hvad en stor virksomhed kan gøre for at bygge et stærkt fundament for enhver mellemstor, lille og nystartet virksomhed og non-profit overalt," lyder det fra Microsofts næstkommanderende Brad Smith i en meddelelse.

Investeringen vil løbe fra nu og til 2026.

Der skal bygges et datacenter i Mount Pleasant, Wisconsin, og så vil Microsoft arbejde med med Gateway Technical College om at skabe et ’Data Center Academy’ til at uddanne og certificere mere end 1.000 studerende på fem år til at arbejde i det nye datacenter og andre it-jobs.