Artikel top billede

OpenAI-stifter forlader selskabet: Blandt “de største hjerner i vores generation’

Medstifter af OpenAI Ilya Sutskever forlader selskabet, som han var med til at stifte med Sam Altmann.

Medstifter af OpenAI, russisk-fødte Ilya Sutskever, forlader selskabet, hvor han som ‘chief scientist’ har spillet en afgørende rolle i udviklingen af det, som AI er blevet til.

Ilya Sutskever var med til at stifte OpenAi for mere end 10 år siden sammen med blandt andet Sam Altmann og Greg Brockman.

Han meddeler, at han nu vil bruge sin tid på et nyt og fortsat hemmeligt projekt, som ‘for mig personligt giver meget mening,” som han formulerer det.

Ilya Sutskever spillede en central rolle i den store interne ballade, der ramte OpenAi i november i fjor, hvor selskabets bestyrelse fyrede Sam Altmann.

Han blev dog efter få dage genindsat igen efter mellemkomst fra Microsoft og OpenAI’s medarbejdere, der ikke ville finde sig i, at Sam Altmann ikke var med til det store projekt.

Fyringen skyldtes dengang dyb uenighed om den retning, som udviklingen af AI skulle tage. Efter genansættelsen af Sam Altmann meddelte Ilya Sutskever, at han fortrød sin “deltagelse i bestyrelsens handlinger.”

Ilya Sutskever trådte ud af bestyrelsen efter genansættelsen af Sam Altmann, og hans specifikke rolle og ansvar i OpenAI har siden været ret uklar.

I en blogpost skriver Sam Altmann, at han er meget ked af, at Ilya Sutskever forlader selskabet.

“Ilya er en af de største hjerner i vores generation, et fyrtårn på vores område og en kær ven. OpenAI ville ikke være, hvad det er, uden ham,” skriver han i blogposten, som du kan læse her.

OpenAI har nu indsat Jakub Pachocki som ny Chief Scientist. Han har tidligere stået i spidsen for udviklingen af GPT-4, meddeler selskabet.