Artikel top billede

Streaming: Succesfuld spændingsbog bag ny sci-fi serie

Man skal holde tungen lige i munden for at følge med i Dark Matter på Apple TV+, men bogforlægget er rigtig godt og Jennifer Connelly er også med.

Undertiden skal man overvinde sig selv for at komme i gang med en særligt træls arbejdsopgave, slå græsset, tage i fitness eller bare slæbe sig ud ad døren.

Den slags ville fysiklæreren Jason Dessen betragte som ren luksus.

I serien Dark Matter skal han nemlig helt bogstaveligt kæmpe mod sig selv for at få sit liv og sin familie igen eller blot for at overleve.

Dark Matter er baseret på bogen af samme navn, hvis forfatter Blake Crouch desuden er hovedmand bag tv-serien. I hovedrollen som Jason ses Joel Edgerton, hans kone Daniela spilles af altid fremragende Jennifer Connelly, og resten af rollelisten er også solidt besat.

I første afsnit bortføres Jason af en anden version af sig selv og vågner totalt desorienteret op i en alternativ virkelighed, hvor han er en velhavende, succesfuld fysiker og udviklingschef.

Det lyder alt sammen mægtig godt, men der er én lille hage: For imens overtager Jason 2 – eller hvad man nu skal kalde ham – hans liv, kone og barn i den virkelige virkelighed. Forvirret? Helt forståeligt. Det er Jason nemlig også.

Undertegnede læste bogen sidste år og var rigtig godt underholdt.

Den rummer dog samme grundlæggende udfordring som serien, der i skrivende stund er frigivet to afsnit af: Man skal holde tungen lige i munden, når der jongleres mellem flere – ja, nærmest uendeligt mange – Jason’er og virkeligheder.

Det er svært at forklare mere om seriens præmis uden at røbe for meget. Men er man til parallelle universer og sci-fi forvekslingsspænding på den store klinge, så er Dark Matter et solidt bud på underholdning i forsommeren.

Serien er i ni afsnit, der frigives ugentligt frem til den planlagte afslutning 26. juni.

Tag et kig på traileren her.