Artikel top billede

Dansk virksomhed sidder på 10 procent af de europæiske online-betalinger - nu er målet USA

Diskrete danske Banking Circle sidder på omkring 10 procent af de europæiske online-betalinger og vil nu til USA for at prøve lykken.

Den dansk-stiftede milliard-virksomhed Banking Circle har ingen direkte konkurrenter og har gennem årene i al stilhed opbygget en position, hvor selskabet sidder på omkring 10 procent af det europæiske marked for online-betalinger.

Omsætningen står til at runde tre milliarder kroner i år, og ifølge Børsen håndterede selskabet betalinger for 600 milliarder dollar i 2023 - en hel del mere end Danmarks samlede bruttonational-produkt.

Det var også i 2023, at selskabet for første gang blev profitabelt.

Selskabet blev stiftet i 2013 af Anders La Cour og Laust Bertelsen under navnet Saxo Payments Banking Circle. I 2018 købte kapitalfonden EQT Saxo Bank og en række andre investorer ud for to milliarder kroner.

Det er ni år siden, at Anders La Cour har givet interview, men nu har Børsen fået fat i ham via videolink fra New York, hvor han har boet med sin familie i et par år.

Målet er at få rullet Banking Circle ud i USA. Som i Europa er strategien at få fat i de helt store kunder tidligt. I kikkerten er ikke mindst de store amerikanske tech-giganter.

“Vi har været heldige at kunne tiltrække de meget store kunder meget tidligt, men det er sjældent de store, man tjener penge på. De giver netværkseffekt, datagrundlag og volumen, og derfra kan man bygge forretningen op,” siger Anders La Cour til Børsen.