Artikel top billede

Streaming: Mere nyt fra Trisolaranerne

Lige efter sin udgivelse strøg “3 Body Problem” straks til tops på Netflix-hitlisterne, og nu er flere episoder på vej (advarsel: spoilere i farvandet).

Visse naturvidenskabelige problemstillinger får selv de dygtigste forskere til at klø sig i håret.

En af disse ting er det såkaldte trelegemeproblem, der kort fortalt handler om, hvor problematisk det er at forudsige nogenlunde lige store objekters indbyrdes bevægelser i rummet, når de påvirker hinanden med hver deres tyngdekraft.

Dette problem er et centralt element i den populære science fiction forfatter Liu Cixin’s bogserie “Remembrance of Earth’s Past”, populært kaldet The Three-Body Problem efter trilogiens første bind.

Serien består desuden af bøgerne “Dark Forest” og “Death’s End”, og serien blev tidligere på året bragt til live i Netflix-serien “3 Body Problem”.

Den handler om, hvordan de fremmede væsner – kaldet Trisolarans – ser sig nødsaget til at rejse hele 400 år til den gode, gamle jordklode. Rumvæsnerne ønsker nemlig at gøre Jorden til deres nye hjem, hvilket beklageligvis vil medføre menneskehedens udryddelse.

Deres egen planet, Trisolaris, har nemlig et meget vanskeligt klima som følge af, at dens tre sole trækker planeten i yderst uforudsigelige retninger.

Netflix-serien er indtil videre modtaget varmt på den internationale scene og var i flere uger den mest populære serie på streamingtjenesten.

Nu er der givet grønt lys til endnu en sæson, der givetvis vil handle om bog nummer, nemlig ”Dark Forest”. Her er de såkaldte Wallfacere i fokus. Det er tre personer, som er udpeget til at tænke sig til, hvordan menneskeheden kan overvinde rumvæsnerne.

I sæsonens afslutning blev Oxford Five-gruppemedlemmet Saul (Jovan Adepo) udvalgt af FN som Wallfacer. Noget tyder derfor på, at han kommer til at spille en nøglerolle i de kommende episoder.

Sæson 2 udkommer formentligt i foråret 2026.

Det er endnu uvist, hvor mange sæsoner “3 Body Problem” potentielt kan kaste af sig – forudsat, naturligvis, at serien forlænges yderligere.

Men skaberne af serien, David Benioff, Dan Weiss (“Game of Thrones”) og Alexander Woo (“True Blood”) har fortalt at de regner med 3 eller 4 sæsoner i alt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere