Artikel top billede

Lars Ole Dybdal, har været CIO hos Coop siden maj 2022

Dansk top-CIO opfordrer til at have en plan B: ”Vi ser at flere og flere af de store internationale leverandører skruer priserne urimeligt meget op.”

Store forløb med kritiske kernesystemer har sikret Coop og CIO Lars Ole Dybdal erfaringer med mange leverandører. Men også erfaringer med prissætninger der ikke imponerer top-CIO´en.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Mange store internationale leverandører hæver priserne urimeligt meget. Stram leverandørstyring er nødvendig for at undgå uforudsete og urimelige prisstigninger, der kan belaste budgettet.
  • Udfordringerne med forudsigeligheden af cloud-omkostninger, da brugen og dermed omkostningerne først er kendt ved månedens slutning
  • At ældre legacy-systemer ofte er udsat for prisstigninger, især når alternativerne er få. Stram leverandørstyring sikrer, at Coop ikke bliver for afhængig af en enkelt leverandør og har alternative løsninger, hvilket reducerer risikoen for at blive tvunget til at betale høje priser for kritiske systemer.
771
4 min
Coop godt på vej igennem en milliarddyr og årelang it-transformation.

Først med Coop One, et gigantisk SAP-projekt der kørte fra 2016 til sidst i 2023. Og dernæst med en mainframe-exit, der reelt dækker over en gennemgribende ændring af selve motorrummet hos Coop.

[articlelink id="287262" layout="image" label="Læs om transformationen her:" title=""]

Det er store forløb med kritiske kernesystemer, som har skaffet Coop og CIO Lars Ole Dybdal erfaringer med mange leverandører og en bred vifte af teknologier involveret.

Der er derfor værd at lytte når Lars Ole Dybdal løfter en advarende finger over for it-leverandører, som han gjorde for nylig, hvor Computerworld besøgte Coops hovedkvarter i Albertslund.

Ikke mindst fordi udtalelserne dybest set afspejler det, mange andre it-ledere – uden for citat – har bragt op de seneste 12-18 måneder: At priserne skrues op, men at rimeligheden sjældent følger med.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Virksomheder af en vis størrelse får det svært i AI-ræset: Men bestemte tiltag kan sende dem frem i feltet

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

På Bornholm jagter Computerworld bekymret svar på det store spørgsmål

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NIS2-implementeringen er nu i gang: Varsler omfattende tilsyn og store bøder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Staten mister i stor stil teknisk kyndige it-folk: Vigtig viden om samfundskritiske systemer overlades til konsulenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

OUH vil hjemtage systemer til regionens datacenter efter ødelæggende angreb på leverandør