Artikel top billede

En af de største superhelte får ny chance hos HBO

Green Lantern var en gedigen fiasko på det store lærred for 13 år siden, men nu får DC-superhelten sin egen serie.

DC Comics har i flere år haft svært ved helt at matche konkurrenterne hos Marvel og deres Marvel Cinematic Universe, når det gælder succesfulde biograffilm og serier.

Men næste år lancerer DC (igen) deres eget filmunivers - DCU - og starter med den største DC-stjerne af dem alle, nemlig Superman.

Nu får manden af stål selskab med en ny serie baseret på Green Lantern, der har været en af DC’s mest solide succeser gennem årene.

”Lanterns” kommer serien til at hedde – og titlen antyder måske nok, at vi skal vænne os til at følge mere end én Green Lantern.

Det bliver nemlig både den legendariske Hal Jordan og den nye rekrut John Stewart, der skal svinge de overnaturlige ringe, der giver Green Lantern sine kræfter.

Hal Jordan og John Stewart er en del af Green Lantern Corps, der er en slags intergalaktisk politikorps. Men alt tyder på, at seriens første sæson kommer til at være noget mere jordbunden.

HBO producerer Lanterns sammen med Warner Bros. Television og DC Studios, og de har hyret en række store kanoner til at bringe superheltene til live.

Chris Mundy, der har stået bag True Detective: Night Country og Ozark, skal nemlig producere og skrive serien sammen med Damon Lindelof (Watchmen, The Leftovers og Lost) og Tom King (Mister Miracle og Supergirl).

”Vi er begejstrede over at bringe denne banebrydende DC-titel til HBO med Chris, Damon og Tom ved roret. John Stewart og Hal Jordan er to af DC’s mest fængslende karakterer, og Lanterns bringer dem til en live i en original detektivhistorie, der bliver en grundlæggende del af det forenede DCU, som vi lancerer næste sommer med Superman,” lyder det fra DC Studios to direktører James Gunn og Peter Safran.

Tilbage i 2011 fik Green Lantern chancen på det store lærred. Men de fleste har nok siden prøvet at fortrænge den fiasko med Ryan Reynolds i hovedrollen.

Nu får den intergalaktiske politibetjent endnu en chance, og forhåbentlig bliver det bedre, når handlingen foregår i det amerikanske heartland.

Der er endnu ikke sat navne på hovedrollerne – ligesom HBO endnu ikke har løftet sløret for en lanceringsdato for Lanterns.