Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

SF: Vis dig som en mand, Sander!

Socialistisk Folkeparti raser over videnskabsminister Helge Sanders reaktion på hans egen tænketanks rapport om manglen på kvindelige forskere. Han vil gerne have vendt udviklingen, men vil ikke selv gøre noget for det.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har muligvis hår i ansigtet, men ikke på brystet, mener Anne Grete Holmsgaard, forsknings- og IT-ordfører i SF.

Ministeren synes nemlig ikke at der er grundlag for at tale med store bogstaver til universiteter og andre, der ikke er gode nok til at ansætte kvinder i forskerstillinger.

En tænketank under Videnskabsministeriet barslede i går med en rapport om de få kvinder i dansk forskning og hvilke konsekvenser, det kan få for Danmark, hvis ikke der bliver grebet ind.

Et af de områder, som tænketanken peger på er, at man fra politisk hold skal komme med nye initiativer, der kan fremme kvindelige talenter.

Men det nægter Helge Sander pure at stå for.

- Han har kendt til problemet i årevis uden at vise sig som en mand, der tør stille krav til universiteterne om at få ryddet op i gamle vaner og mønstre, slår Anne Grete Holmsgaard fast i en pressemeddelelse.

Hun er ikke den eneste i SF, der har reageret skarpt på både tænketank og minister. Ligestillingsordfører Pernille Vigsø Bagge mener ikke at flere rapporter eller tænketanke løser noget som helst.

- At mænd oftere bliver ansat og at der primært ydes forskningsmidler til mandlige forskere, ændres kun ved konkrete initiativer, skrev Pernille Vigsø Bagge i en pressemeddelelse i går.

Løber fra ansvaret

Ministeren er enig i, at det er et stort spild af talentmasse, når så få kvinder forsker. Men også, at det er op til uddannelsesinstitutionerne at få skabt en mere positiv udvikling, og ikke noget, han mener at kunne pålægge dem.

- Det er at løbe fra det politiske ansvar, der hviler på hans skuldre. Tilsyneladende er Sander så bange for at handle, at han skubber ansvaret fra sig. Den lave andel af kvindelige forskere kan ikke bare reduceres til et ansvar for bestyrelserne, mener Anne Grete Holmsgaard.

Hun peger på, at det er Helge Sander selv, der har ansvaret for de udviklingskontrakter, der indgås mellem uddannelsernes bestyrelser og Videnskabsministeriet.

- Han kan ikke endnu engang gemme sig bag andre, udtaler Anne Grete Holmsgaard i pressemeddelelsen.

Tænketanken går ikke ind for kvindekvoter, men kommer med en lang række forslag til, hvordan andelen af kvindelige forskere kan øges.

Større politisk fokus på problemet, talentpleje på uddannelserne og betalt barsel i forskningsperioder er nogle af de tiltag, som tænketanken tror, vil kunne vende udviklingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere