SF: Vis dig som en mand, Sander!

Socialistisk Folkeparti raser over videnskabsminister Helge Sanders reaktion på hans egen tænketanks rapport om manglen på kvindelige forskere. Han vil gerne have vendt udviklingen, men vil ikke selv gøre noget for det.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har muligvis hår i ansigtet, men ikke på brystet, mener Anne Grete Holmsgaard, forsknings- og IT-ordfører i SF.

Ministeren synes nemlig ikke at der er grundlag for at tale med store bogstaver til universiteter og andre, der ikke er gode nok til at ansætte kvinder i forskerstillinger.

En tænketank under Videnskabsministeriet barslede i går med en rapport om de få kvinder i dansk forskning og hvilke konsekvenser, det kan få for Danmark, hvis ikke der bliver grebet ind.

Et af de områder, som tænketanken peger på er, at man fra politisk hold skal komme med nye initiativer, der kan fremme kvindelige talenter.

Men det nægter Helge Sander pure at stå for.

- Han har kendt til problemet i årevis uden at vise sig som en mand, der tør stille krav til universiteterne om at få ryddet op i gamle vaner og mønstre, slår Anne Grete Holmsgaard fast i en pressemeddelelse.

Hun er ikke den eneste i SF, der har reageret skarpt på både tænketank og minister. Ligestillingsordfører Pernille Vigsø Bagge mener ikke at flere rapporter eller tænketanke løser noget som helst.

- At mænd oftere bliver ansat og at der primært ydes forskningsmidler til mandlige forskere, ændres kun ved konkrete initiativer, skrev Pernille Vigsø Bagge i en pressemeddelelse i går.

Løber fra ansvaret
Ministeren er enig i, at det er et stort spild af talentmasse, når så få kvinder forsker. Men også, at det er op til uddannelsesinstitutionerne at få skabt en mere positiv udvikling, og ikke noget, han mener at kunne pålægge dem.

- Det er at løbe fra det politiske ansvar, der hviler på hans skuldre. Tilsyneladende er Sander så bange for at handle, at han skubber ansvaret fra sig. Den lave andel af kvindelige forskere kan ikke bare reduceres til et ansvar for bestyrelserne, mener Anne Grete Holmsgaard.

Hun peger på, at det er Helge Sander selv, der har ansvaret for de udviklingskontrakter, der indgås mellem uddannelsernes bestyrelser og Videnskabsministeriet.

- Han kan ikke endnu engang gemme sig bag andre, udtaler Anne Grete Holmsgaard i pressemeddelelsen.

Tænketanken går ikke ind for kvindekvoter, men kommer med en lang række forslag til, hvordan andelen af kvindelige forskere kan øges.

Større politisk fokus på problemet, talentpleje på uddannelserne og betalt barsel i forskningsperioder er nogle af de tiltag, som tænketanken tror, vil kunne vende udviklingen.

IT-JOB

Mjølner Informatics A/S

User Experience Team Lead

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Lead SW Data Scientist
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.