IT-Universitetet åbner for selvlærte

IT-folk uden papir på deres viden kan langt om længe læse på IT-Universitetet. Før man kan søge ind på diplomuddannelsen, skal man dog igennem en omfattende optagelsesprøve og et halvt års kursus, som man selv betaler for. Men behovet er så stort, at ITU ikke regner med at det holder folk tilbage.

Nu kan selvlærte og halvstuderede it-røvere endelig få adgang til diplomuddannelsen på IT-Universitetet. Og dem er der nok af i de danske virksomheder.

Mads Tofte, rektor på ITU, anslår, at der er 60.000 mennesker, der sidder i it-stillinger uden uddannelse.

Siden grundlæggelsen af det, der dengang hed IT-højskolen i 1999, har ITU fået bunkevis af henvendelser fra folk, der havde evnerne, men ikke papirerne.

Det har hele tiden været en af kongstankerne at tage hånd om dem.

- Vi har ikke kunnet gøre noget før nu. Vi har haft rigeligt at gøre med Åbent Universitet og kandidatuddannelsen. Nu er tiden endelig inde til det her, siger Mads Tofte til Computerworld.

IT-Universitetet har en lang række uddannelser til erhvervsaktive med uddannelse, men det er første gang, at dem helt uden kan komme ind på diplomuddannelsen.

Omstændig proces
Men for overhovedet at kunne sætte sig på skolebænken for alvor, kræver det tålmodighed, tid og penge.

For at kunne søge ind på diplomuddannelsen, skal man først sende en motiveret ansøgning og tage en test i studie-egnethed. Derefter skal man bruge et halvt år til at både at tage et kursus og gennemføre et projekt, der skal bestås.

Prisen er 13.100 kroner, der bliver trukket fra de 50.000 kroner, som diplomuddannelsen koster i alt. Hvis altså man kommer ind.

Gør man det, så bliver kursus og projekt meritoverført.

- Jeg tror ikke, det her bliver en stopklods. Vi forsøger at give et realistisk billede af, hvad det vil sige at studere på ITU, forklarer Mads Tofte.

Han mener, at det er nødvendigt med den lange og besværlige proces.

- Det er svært at vurdere folk, der ikke har de formelle kvalifikationer. Derfor har vi lavet denne model med fire områder. Vi har et godt beslutningsgrundlag, når man har gennemført det her forløb, mener Mads Tofte.

Langt forløb
Hvor mange der søger ind på optagelsesforløbet, og hvor mange procent af dem der går videre på diplomuddannelsen, kan der kun gisnes om endnu.

- Vi bestræber os selvfølgelig på, at alle, der gennemfører faserne, kommer ind, siger Mads Tofte.

Ansøgningsfristen for at sende den motiverede ansøgning om at få vurderet sine diplomforudsætninger er d. 15. juli. Allerede inden fem dage melder ITU ud om ansøgeren går videre til den skriftlige test.

I begyndelsen af august får ansøgerne at vide, om de kan fortsætte i kursus- og projektfasen, der begynder i slutningen af august og varer til november.

Diplomuddannelsen kan så påbegyndes først i februar 2006 eller til august 2006, hvis man vælger at skubbe projektdelen til forårssemesteret. Diplomuddannelsen svarer til et års fuldtidsstudium, men gennemføres oftest som et 2-årigt deltidsstudium.

Selvlærte skal derudover lægge det halve eller hele år, det tager dem at gennemføre optagelsen.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.