Indædt pc-kamp i Viborg spidser til

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Rettet:</b> Hård konkurrence, fejder og uldne metoder er dagens ret blandt it-forhandlerne i Viborg. Den jyske by har set halvbizarre optrin blandt de fire pc-leverandører, der kæmper indædt med hinanden. Nu udfordrer en af kombattanterne de andres salg af skræddersyede pc'er.

Måske huserer der en særlig stædighed i Viborg. Intet sted i landet ses en så sammenbidt konkurrence blandt pc-leverandører som i den ellers skønne, midtjyske købstad.

Der er retssager, fejder, drillerier og meget andet godt mellem firmaerne Midt-Data, IT-butikken, PRC-Data og dennes 'udbryderrival', PC-Group Nordic.

Sidstnævnte går nu med direktør Gerner Petersen ind på markedet for stationære computere solgt over nettet, efter alene at have satset på bærbare med PC-Group Nordic, siden han sidste år blev fyret som direktør i PRC-Data.

Det sker i samarbejde med Zepto Computers og Datateam, og Gerner Petersen satser på, at det giver et et pænt salg at gå direkte i flæsket på ærkerivalerne.

- Jeg regner med at sælge en 200-300 maskiner om måneden til at begynde med og derefter forventer jeg en stigning. De bliver samlet i Kina og sendt til kunderne via vore partnere, siger Gerner Petersen.

Krigen fortsætter
Initiativet er blot sidste kapitel i en langvarig krig.

Først fik Midt-Datas messe i Viborg uventet konkurrence fra IT-butikken og PRC-Data, der pludselig åbnede en messe lige overfor den hal, hvor Midt-Data holdt sin messe.

Så fik Gerner Petersen forbud mod at bruge bogstaverne 'PRC' i sit nye firma. Det gør han heller ikke mere, men bruger dog samme slogan som PRC-Data.

Midt-Data blev derefter politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for spam. Resultatet er en kommende retssag.

Midt-Data påstår, at anmeldelsen er sket på opfordring af IT-butikken, hvis direktør Peter Sunesen er edb-sagkyndig i Forbrugerklagenævnet. Dette afviser Peter Sunesen.

Computerworlds rundringning til aktørerne i Viborg viser med al tydelighed, at der blæser en iskold luft mellem konkurrenterne. Der blev sagt flere artige ting - men alle uden for citat.

En uskyldig happening
Er der våbenhvile i øjeblikket, kan den sammenlignes med en guldgraver-by, hvor duellanter ligger på lur med pistolerne trukket, mens vindhekse ruller ned ad den øde hovedgade.

Men hvorfor er det lige endt så galt i Viborg?

- Jeg kan kun henvise til de offentlige personer i Viborg, der har udtalt, at det kun er skandaløst dårlige kolleger, der gør sådan noget, siger Midt-Datas direktør, Allan Carøe-Sørensen.

Men den køber en af konkurrenterne ikke.

- Hvis man snakker om messen, så var det nærmest en uskyldig happening. Men vi har nu ikke tænkt os at gøre det igen i år, siger Torben Hjort, administrerende direktør i PRC-Data.

Der står ellers på messens hjemmeside fra 2004, at der kommer en messe igen i år. Men ikke hvornår.

Midt-Data klør derimod selv på med den næste messe, der åbner i Viborg 16. september og i København 30. september. Virakken tages i nogenlunde stiv arm.

- Det er ikke så dramatisk, men det er visse personer, der laver rav i den. Det skader bare dem selv og giver handel til os. Vi kan konstatere, at det går rigtigt godt for os, mens vore konkurrenter er gået tilbage i Viborg, siger Allan Carøe-Sørensen.

Advokat uden jysk lune
Gerner Petersen fra PC-direct er en af de centrale figurer i balladen.

Han tog det som en oplevelse, at der blev nedlagt fogedforbud mod, at han kunne bruge bogstaverne 'PRC' til sin virksomhed.

- Deres (PRC-Data, red.) københavner-advokat går efter erstatning, men jeg betragter sagen som bortfaldet, for nu har jeg ændret navnet og skrevet til Sø- og Handelsretten. Men sådan hænger juraen ikke sammen, siger Gerner Petersen tørt.

Gerner Petersen er blevet pålagt en bøde på 100.000 kroner.

Hvorfor Viborg er hjemsted for så meget ondt blod, kan han kun gisne om.

- Jeg indrømmer gerne, at jeg har været en del af alt det i sluthalvfemserne. Men balladen skyldes nok, at firmaerne ligger op og ned af hinanden. Lige nu er her ret fredeligt, siger Gerner Petersen.

Slut med mudderkastning
Gerner Petersens gamle firma, og nu nærmeste konkurrent, føler sig ikke truet af hans nye satsning på skræddersyede pc'er.

Men Torben Hjort fra PRC-Data medgiver, at alle stridighederne gør Viborg anderledes, og at tilstedeværelsen af så mange pc-leverandører giver noget grøde.

- Ja, det er sådan set lidt besynderligt. Tre af os har en fysisk butik, og det trækker folk til fra nær og fjern, siger Torben Hjort.

Computerworld ville gerne have haft en kommentar eller to fra Peter Sunesen, direktør for IT-butikken.

Han var med til at starte Dansk Computermesse, der åbnede lige overfor Midt-Datas messe, og ifølge Allan Carøe-Sørensen motiverede han en politianmeldelse mod Midt-Data for spam. Peter Sunesen afviser at stå bag en egentlig politianmeldelse.

Peter Sunesen ønsker i øvrigt ikke at medvirke til denne artikel.

- Jeg synes, der er blevet kastet med nok mudder. Der er ikke noget, der er sort-hvidt, men det vil medierne gerne gøre det til, siger Peter Sunesen.

Computerworld har skrevet, at det var Forbrugerklagenævnet, der på opfordring af Peter Sunesen politianmeldte Midt-Data for spam. Dette er ikke korrekt. Det var Forbrugerombudsmanden, der rettede henvendelse til politiet. Computerworld beklager fejlen, der nu er rettet.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.